Foto: Cehs.lv kolāža
Par spīti hokeja izlases sasniegumiem, mūsu valsts labais vārds jau atkal ir izvazāts pa dubļiem, un nekādas medaļas to nespēs glābt. Paklausoties hokejistu izpildītās himnas, ir skaidrs, kāpēc kaut vai tie paši skandināvi mūs – dziedātāju tautu – bez ierunām piesmej lielajā Eiropas dziesmu konkursā. Tā turpināties nevar.

Cehs.lv kultūras nodaļas pārstāvji nāk klajā ar pieciem priekšlikumiem situācijas uzlabošanai, jo "Eirovīzijas" rezultāti ir jāuztver ar visaugstāko nopietnību un valstij jāizmanto visi pieejamie resursi, lai mūsu vārds izskan visskaļāk un viskošāk.

Ņemot vērā, ka daudzus tautiešus regulāri neapmierina blāvais 18. novembra salūts un bieži tiek saņemti pārmetumi par bezjēdzīgu naudas izšaušanu gaisā, iesakām visus salūtus uz vienu gadu atcelt vispār, bet visu ietaupīto pirotehniku izšaut "Eirovīzijas" priekšnesuma laikā.

Iepriekš redzēts, ka citām valstīm priekšnesumā piepalīdz slaveni sportisti, piemēram, slavenais daiļslidotājs Pļuščenko reiz asistēja Latvijā sevišķi ieredzētajam muzikantam Dimam Bilanam. Ņemot vērā, ka Porziņģis ir gaužām dārgs, bet hokeja izlasei maijā paredzētas citas uzstāšanās, atliek Mairis Briedis. Eiropa noteikti novērtētu priekšnesumu, kurā tiek ritmiski dots pa muti.

Desmitiem reižu esam pārliecinājušies, ka mūsu zeme ir pilna ar aizkustinošiem stāstiem par smagu bērnību, sliktiem apstākļiem, nesalabotām ielām, applūdušu ražu un varonīgu izturību pāri tam visam. Jānoalgo Katrīna Pasternaka, un viņa dziedāšanas vietā vienkārši pastāstītu, cik grūti un netaisnīgi mums ir gājis un cik ļoti esam pelnījuši uzvarēt šajā pasākumā. Fonā jārāda asarās samirkušas bildes no "Ulubeles".

Tā kā "Eirovīzijā" bieži vien uzvirmo skandāli par plaģiātu un organizatori pamanās pievērt acis pat uz skaidri redzamu melodijas nozagšanu, Latvijai nav jākautrējas izmantot šo situāciju un viens pret vienu "jānospiež" skaņdarbs, kas jau iemantojis pasaules slavu. Lielākajai daļai "Radio Skonto" skanošo dziesmu tāpat neviens neatceras izpildītāju, bet mauc līdzi nelabā balsī, tāpēc varam būt droši, ka neviens nemācēs precīzi formulēt savu apsūdzību. Vai arī, pilnīgi no zila gaisa paņemts piemērs, – latviskojam šo (https://www.youtube.com/watch?v=NoweGN8cm5g) Boba Geldofa dziesmu! Sanāks tīri lustīgs gabals.

Ņemot vērā "fake news" noturīgo popularitāti sociālajos tīklos, piedāvājam "Eirovīzijā" notriecamo budžetu izsniegt attiecīgo melīgo lapu uzturētājiem apmaiņā pret gandrīz ticamām ziņām par Latvijas triumfu nozīmīgajā pasākumā. Valsts atpazīstamība no tā neuzplauks, taču patriotisms, lepnums un ziedu nolikšana pie visu pārējo Eiropas valstu vēstniecībām ir garantēta. Lai nerastos šaubas par autentiskumu, iesakām vizuālajos materiālos izmantot tikai valsts populārākos māksliniekus, piemēram, Raimondu Paulu vai Jāni Bukumu.

Ceram, ka mūsu izvirzītie ieteikumi tiks ņemti vērā, jo tie balstās uz oficiālām aptaujām un "Delfi.lv" komentāriem. Tāpat nepacietīgi gaidām, kurā Izraēlas pilsētā īsti norisināsies grandiozais pasākums, jo, piekritīsiet taču, desmitiem tūkstoši ar spīguļiem apsmērētu "Eirovīzijas" fanu daudz košāk izskatīsies allaž aktuālajā ballīšu lielpilsētā Jeruzalemē, nevis garlaicīgajā un visiem apnikušajā Telavivā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!