Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Sestdien, 20. maijā, Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrs (TIC) sadarbībā ar sporta un tūrisma klubu "Zaļā pēda" aicina piedalīties tradicionālajā velobraucienā "Ieriteņo vasarā" un atklāt aktīvā tūrisma sezonu Smiltenes novadā, pastāstīja Lelde Sprancmane, Smiltenes novada TIC speciāliste.

Šogad dalībnieki brauks pretim vasarai, dodoties Brantu virzienā. Pa ceļam būs arī jāveic sagatavotie uzdevumi un varēs apskatīt dažādus interesantus tūrisma objektus, piemēram, Strantes vējdzirnavas, dzirkstošo bērzu sulu "Birzī" ražotni, Brantu muižu un citus mazākus apskates objektus. Pasākuma sākums 20. maijā pulksten 10.30 Smiltenē, stāvlaukumā Drandu ielas galā.

Malēniešiem patīk mīt pedāļus :) Malēniešu koka figūras #aluksne #vidzemespieturas

A post shared by Santa (@santapaegle) on May 2, 2017 at 10:44am PDT

Velobraucienā katram pasākuma dalībniekam būs iespēja izvēlēties saviem spēkiem piemērotāko velobrauciena distanci – 24 vai 38 kilometru garumā. Īsākā, 24 kilometru distance noslēgsies dzirkstošo bērzu sulu "Birzī" ražotnē, kur visus pasākuma dalībniekus sagaidīs viegla maltīte svaigā gaisā un atpūtas pauze. Dalībnieki aicināti līdzi ņemt kādu našķi un dzērienu. Sanākušajiem būs iespējams nobaudīt dzirkstošās bērzu sulas un kafejnīcas "Kukaburra" saimnieka Jāņa Krieķa cepto, īpašo rudzu maizi ar siļķi. Pēc nesteidzīgās atpūtas īsākās distances dalībniekiem būs nodrošināts bezmaksas transports atpakaļ uz Smilteni.

Savukārt tie, kas vēlēsies veikt garāko, 38 kilometru distanci, pēc atpūtas pauzes varēs turpināt maršrutu atpakaļ uz Smilteni.

Viedtālruņu īpašnieki aicināti izmantot iespēju un piedalīties tūrisma akcijā "Apceļo Vidzemes šosejas pieturas", jo viens no akcijas objektiem ir bērzu sulu ražotne. Vienīgais, kas jādara, ir ar viedtālruni jāuzņem fotogrāfija ražotnes iekštelpās, jāievieto aplikācijā "Instagram" un obligāti jāpievieno atrašanās vieta, kā arī tēmturis #vidzemespieturas. Vairāk par Vidzemes pieturām un novadiem, kas ietilpst šajā iniciatīvā, lasiet šeit.

Gaidu autobusu uz @vidzemespieturas #cikosnākamaisautobuss? #vidzemespieturas #balttour2017 #visitaluksne

A post shared by Aigars Ribušs (@aigars_r) on Feb 4, 2017 at 1:28am PST

Iepriekšēja pieteikšanās līdz 18. maijam Smiltenes novada TIC (Dārza ielā 3), rakstot uz tic@smiltene.lv, zvanot +371 29395200 vai aizpildot reģistrācijas anketu.

Reģistrācijas anketa online pieejama šeit.

Pasākums ir bez maksas. Dalībniekiem ieteicams lietot aizsargķiveres, bērniem līdz 12 gadu vecumam tās ir jālieto obligāti.

Pasākumu organizē Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrs sadarbībā ar STK "Zaļā pēda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!