Vidzemes tirgū no 31. augusta līdz 1. septembrim notiks Zinību dienas puķu tirdziņš par godu jaunā mācību gada sākumam.

Viena no Latvijai raksturīgām iezīmēm ir daudzveidīgās ziedu dāvināšanas tradīcijas. Tostarp ikviens jaunā mācību gada sākums nav iedomājams bez skolēniem, kas saposušies un ar ziediem rokās steidz uz skolu, lai, mācību gadu uzsākot, iepriecinātu savus skolotājus.

Ziedus var dāvināt vienmēr un visiem, tomēr daudz ierastāka ir to dāvināšana tieši sievietēm. Iepriekšējo gadu tirdzniecības tendences liecina, ka cilvēki skolotāju sveikšanai pirmajā skolas dienā galvenokārt izvēlas tradicionālos rudens ziedus – asteres, gladiolas, dālijas, krizantēmas, kā arī par visu ziedu karalienēm dēvētās rozes.

Vidzemes tirgus aicina apmeklētājus uz Zinību dienas puķu tirdziņu, kas notiks Brīvības ielā 90, Rīgā, 31. augustā un 1. septembrī no pulksten 7 līdz 19, lai skolēni uz skolu varētu doties ar pašiem skaistākajiem ziediem, ar ko apsveikt savus skolotājus.

Vidzemes tirgus kopš 1902. gada ar diviem paviljoniem un pārvaldes ēku atrodas Brīvības un Matīsa ielas stūrī. Tirgus ēkas celtas eklektisma stilā pēc Rīgas pilsētas arhitekta Reinhoda Šmēlinga projekta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!