Ar mūziku un drēbju kalnu: Katrīnes Saulietes veļas dienas paradumi
Foto: Publicitātes foto

Katram no mums ir savi mīļākie un ne tik cienītie mājas darbi. Veļas dienas Katrīnes mājās nav tās nemīlamākās, jo tad var savā nodabā kaut ko apdomāt, fonā klausīties mūziku vai vērot kādu TV pārraidi, turklāt gludināšanas process ir pat kā sava veida meditācija. Par saviem veļas dienas paradumiem un atklājumiem, testējot ''Leifheit'' veļas žāvētāju un gludināmo dēli, stāsta Katrīne Sauliete.

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Visbiežāk ar mūziku vai kādu TV pārraidi fonā, Katrīne pavada veļas dienas darbus savās mājās. Tā kā neviens cits ģimenē šos pienākumus nav uzņēmies kāds cits, labprātīgi to regulāri uzņemas pati. Katrīne smejot stāsta, ka labi vien, ka tā, jo pareizi sašķirot un izmazgāt veļu vīram labāk neuzticēt, var gadīties, ka baltās drēbes iekrāsojas.

Ikdienā veļu mazgāt sanākot ļoti bieži, jo meitas dienu dienā drēbes maina kā zeķes un arī pieaugušo drēbes sakrājas ātri. Nereti vīrs brīnoties, kāpēc tik bieži jāpērk veļas pulveris, ar smaidu atklāj Katrīne. Par veļas dienas paradumiem Katrīne piemin arī to, ka mīļākais darbiņš ir salikt sagludinātās drēbes skapī, jo tad tās arī aizņem mazāk vietas. Kad ir mazāk laika un visu veļas kalnu vienā piegājienā nevar izgludināt, dienās, kad vajadzīgs konkrētais apģērba gabals, tas arī tiek izgludināts.

Ar mūziku un drēbju kalnu: Katrīnes Saulietes veļas dienas paradumi
Foto: Publicitātes foto

Veļas žāvētājs un tā priekšrocības

Katrīnei ar veļas žāvētāju pieredze bijusi ļoti dažāda, bet tagad atradusi vislabāko palīgu, proti – LEIFHEIT Pegasus 200 Deluxe modeli. Ja līdz šim bijuši četri veļas žāvētāji, tad šis izkonkurējis visus, galvenokārt stabilitātes un vieglās pārnēsāšanas dēļ. Tā kā veļu iecienījusi žāvēt uz balkona, svarīgi, lai to būtu viegli iznest un stiprāka vēja gadījumos to neaizpūstu, tad nu cerības esot attaisnojušās par 100%.

Tā kā veļa parasti jāžāvē daudz, tad šī žāvētāja priekšrocība esot platums un iespējas vienlaicīgi izžāvēt daudz drēbes. Starp biežāk gludināmajiem apģērbiem mājās Katrīne min vīra kreklus, un šajā sakarā atvieglojums ir speciālie pakaramie to žāvēšanai. Kreklu nevis uzliek uz stieplītēm, kas rada krokainas svītras, bet pakarina, un tad piestiprina pie žāvētāja, ļaujot tam izžūt tā, ka tas izskatās teju jau gludināts. Lai gan Katrīne nepiekopj apakšveļas gludināšanu, patīkama priekšrocība šim žāvētājam ir speciālie knaģīši, kur iespraust veļu, smalkāku apģērbu un zeķes, lai tās nenokrīt un nekur neaizpūš. Knaģi var pazust un tie vienmēr kaut kur jāglabā, bet šim žāvētājam tie jau piestiprināti, un nekas pazust nevar.

Ar mūziku un drēbju kalnu: Katrīnes Saulietes veļas dienas paradumi
Foto: Publicitātes foto

Gludināšanas dēļa atklājumi

Viens no mīļākajiem Katrīnes mājas darbiem veļas dienās ir tieši gludināšana. It īpaši patīkot, ja to var darīt nesteidzīgi, paralēli tam, klausoties mūziku vai kādu TV pārraidi. Katrīne atzīst, ka nav pedantiska gludinātāja un neaizraujas ar teju visu apģērbu gludināšanu, bet vīra krekli, gultas veļa, meitu drēbes un pašas burzīgās kleitas bez gludināšanas neizpaliek. Tā kā Katrīne ir gara auguma, kā lielāko priekšrocību LEIFHEIT AirBoard Deluxe gludināmajam dēlim min augstuma regulēšanu. Visbiežāk pēc kārtīgas gludināšanas sāp mugura, bet, tā kā šim augstumu var pielāgot, par sāpēm vairs nebija jāsūdzas.

Bieži vien gludināmie dēļi asociējas ar smagām nastām, ko grūti pārnēsāt, taču šis esot tik viegls, ka var nest pat ar vienu roku, bet tanī pat laikā, tas ir ļoti stabils un, gludinot lielākus audumus, piemēram, gultas veļu, tas joprojām stabili stāv uz grīdas.

Ar mūziku un drēbju kalnu: Katrīnes Saulietes veļas dienas paradumi
Foto: Publicitātes foto

Rūpīga gludināšana prasa daudz laika, un šajā sakarā Katrīne dalās savā priekā, ka ar šo dēli lielais veļas kalns tika izgludināts krietni ātrāk, un tas pateicoties speciālajam audumam, ar ko tas apvilkts. Speciālais termo-atstarojošais pārvalks atstaro siltumu un tvaiku, tādā veidā samazinot gludināšanas laiku, un to Katrīne uz savas ādas izjutusi, atzīstot par dēļa vērtīgāko funkciju. Līdz šim drēbes esot bijis jāgludina no abām pusēm, jo vecā gludināmā dēļa porolons laikam neesot bijis pietiekami stingrs un esot iespiedušās līnijas no pamatnes, taču tagad pietiekot ar gludināšanu no vienas puses.

Tā kā gludināmo dēļu glabāšana bieži vien sagādā grūtības ar glabāšanu, Katrīne atklāj, ka viņas mājās tam vieta atvēlēta speciālā nišā vai vīra skapī, jo viņam esot vismazāk drēbes. Ar smaidu uz lūpām Katrīne saka, ka lai arī cik ērta tagad veļas dienās būtu gludināšana un veļas žāvēšana, tāpat teju katru dienu saskaroties ar sievišķīgajām pārdomām – nav nekā, ko vilkt!

Ar mūziku un drēbju kalnu: Katrīnes Saulietes veļas dienas paradumi
Foto: Publicitātes foto

''Tava Māja'' sadarbībā ar ''Leifheit'' un ''Tava Telpa'' piedāvā praktisko padomu rakstu sēriju ''Veļas dienas ABC'', kur apkopoti noderīgi padomi gludināmā dēļa meklējumos, veļas žāvētāja iegādē un citos svarīgos jautājumos. Rakstu sērijas turpinājumā uzzināsi arī, kas gludināšanā vislabāk patīk radio balsij Velgai Vītolai.

Tags

Mājas darbi Veļas mazgāšana
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form