Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) klubs Kalgari "Flames" iemūžinās sava bijušā kapteiņa Džeroma Iginlas spēlētāja numuru, ziņo Kanādas mediji.

Oficiālā 41 gadu vecā Iginlas godināšanas ceremonija notiks 2. martā pirms spēles ar Minesotas "Wild", kad pie "Scotiabank Saddledome" arēnas griestiem tiks pacelts "Flames" spēlētāja krekls ar 12. numuru.

"Flames" komandā Džeroms Iginla spēlēja no 2005. līdz 2013. gadam, aizvadot šajā klubā 1219 spēles NHL, kurās sakrāja 1095 (525+570) rezultativitātes punktus. Abos statistikas rādītājos — vārti un piespēles — Iginla ir kluba rekordists un vienīgais, kurš Kalgari kluba vēsturē guvis 500 vārtus.

Savas karjeras laikā viņš ieguvis Ārta Rosa balvu, Lestera Pīrsona balvu (abas — 2002. gadā), Morisa Rišāra balvu (2002. un 2004. gadā) un Kinga Klensija balvu, ko piešķir hokejistiem, kas aktīvi piedalās sabiedriskās dzīves norisēs.

Piecreiz Iginla piedalījies NHL Zvaigžņu spēlē, bet 2009. gadā viņu iekļāva desmitgades labāko spēlētāju izlasē.

NHL viņš spēlējis arī Pitsburgas "Penguins", Bostonas "Bruins", Kolorādo "Avalanche" un Losandželosas "Kings", kurā noslēdza savu karjeru. Paziņojumu par aiziešanu no profesionālā sporta kanādiešu zvaigzne izplatīja 2018. gada 30. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!