Foto: AFP/Scanpix/LETA

Anglijas premjerlīgas klubs Mančestras "United" oficiāli par galvenā trenera vietas izpildītāju trešdien apstiprināja kādreizējo šīs komandas uzbrucēju Uli Gunaru Sulšēru, vēsta kluba paziņojums.

Viņš Mančestras "United" komandas galvenā trenera amatu pārņems no Žozē Mourinju, kurš otrdien tika atbrīvots no amata. Šobrīd panākta vienošanās, ka Sulšērs trenera pienākumus veiks līdz sezonas beigām. Norvēģim darbā ar "United" palīdzēs Maiks Felans, kā arī asistenti Maikls Keriks un Kīrens Makens.

Mančestras "United" neslēpj, ka turpinās izskatīt citus galvenā trenera amata kandidātus.

"Mančestras "United" vienmēr bijusi manā sirdī, un ir šeit lieliski atgriezties šajā lomā. Es nevaru sagaidīt, kad varēšu strādāt ar tik talantīgu komandu," teica Sulšērs.

Sulšērs savulaik šajā klubā nospēlēja 11 sezonas, kurās guva 126 vārtus, tostarp arī uzvaru nesošos vārtus UEFA Čempionu līgas finālā pret Minhenes "Bayern".

Sulšērs savā karjerā vadījis Norvēģijas komandu "Molde", bet 2014. gadā viņš trenēja Anglijas komandu Kārdifas "City". 2015. gadā Sulšērs atgriežas "Molde" vienībā, kur strādāja līdz šim.

Mančestras "United" Anglijas premjerlīgas kopvērtējumā ieņem sesto vietu, par 19 punktiem atpaliekot no līdervienības "Liverpool" un par 11 punktiem no ceturtās vietas, kas ir vājākais rādītājs kopš 1990./1991. gada sezonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!