Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien Bufalo "Sabres" ar latvieti Zemgu Girgensonu sastāvā ar rezultātu 2:5 savā laukumā piekāpās Floridas "Panthers".

Girgensons šajā mačā spēlēja ceturtajā maiņā kopā ar Teidžu Tompsonu un Johanu Larsonu un laukumā pavadīja 12:13 minūtes, no kurām 3:06 minūtes nospēlēja mazākumā. Latvietis izdarīja vienu metienu pa vārtiem un pielietoja trīs spēka paņēmienus. Trešā perioda vidū Girgensons saķērās ar pretinieku spēlētāju Maiklu Heiliju, un latvietis par kaušanos tika sodīts ar piecu minūšu noraidījumu.

Mača ceturtajā minūtē Džefs Skiners izvirzīja "Sabres" vadībā, bet 30. minūtē Trojs Bruvers panāca izlīdzinājumu. Drīz pēc tam Rasmuss Ristolainens atkal deva vienu vārtu pārsvaru Bufalo komandai, tomēr trešajā trešdaļā "Panthers" guva četrus bezatbildes vārtus. Divas reizes precīzi Meta Jevgeņijs Dadonovs, bet reizi precīzi bija Aleksandrs Barkovs un Frenks Vatrano.

"Sabres" piedzīvoja septīto zaudējumu aizvadītajās 10 spēlēs, un NHL Austrumu konferences kopvērtējumā ar 35 spēlēs izcīnītiem 45 punktiem ieņem trešo vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!