Foto: EPA/Scanpix/LETA
Argentīnas klubs Buenosairesas "River Plate" otrdien Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) klubu Pasaules kausa pusfinālā negaidīti piekāpās komandai no Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE).

Vēl tikai pirms nedaudz vairāk kā nedēļas prestižākajā Dienvidamerikas Futbola konfederācijas (CONMEBOL) turnīrā "Copa Libertadores" uzvarējusī "River Plate" ar 2:3 (2:1, 2:2) pēcspēles sitienu sērijā piekāpās AAE čempionei "Al Ain".

Pēc pamatlaika rezultāts bija 2:2, bet pagarinājumā vārti tā arī netika gūti. Savukārt 11 metru sitienos ar 5:4 uzvarēja "Al Ain".

Pamatlaikā "River Plate" labā abus vārtus iesita Rafaels Borre, turklāt 69.minūtē, rezultātam esot 2:2, Buenosairesas kluba futbolists Gonsalo Martiness nerealizēja 11 metru soda sitienu, jo viņa raidījums trāpīja pa pārliktni.

Līdz ar to "Al Ain" sasniegusi finālu, kur sestdien Abū Dabī tiksies ar Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) Čempionu līgas uzvarētāju Madrides "Real" no Spānijas vai Āzijas Futbola konfederācijas (AFC) Čempionu līgas uzvarētāju Kašimas "Antler" no Japānas, kas pusfinālu aizvadīs trešdien.

Pasaules klubu kausā piedalās FIFA konfederāciju kontinentu prestižāko turnīru čempiones, kā arī rīkotājvalsts čempionāta uzvarētāja.

Pērn otro gadu pēc kārtas par šī turnīra uzvarētāju kļuva Madrides "Real". Turklāt kāda no Spānijas vienībām šajās sacensībās bijusi labāka jau četrus gadus pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!