Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Ņujorkas "Knicks" komandas īpašnieks Džeimss Dolans neizslēdz iespēju pārdot vienību, vēsta ESPN.

Dolanam pieder arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Ņujorkas "Rangers" un Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) komanda Ņujorkas "Liberty", kuru viņš pērn izlika pārdošanā. Dolans ir arī "Madison Square Garden" arēnas īpašnieks.

Kā atklājis Dolans, ir bijuši netieši piedāvājumi virs pieciem miljardiem ASV dolāru, taču neviens no tiem neesot bijis patiešām izdevīgs.

"Nekad neteikšu, ka neapsvēršu iespēju pārdot "Knicks" komandu," pauda 63 gadus vecais Dolans, kurš kopā ar ģimeni ir komandas vairākumakcionāri.

Dolans "Knicks" mājvietu "Madison Square Garden" pārņēma 1999. gadā, komandai pirmajā sezonā sasniedzot NBA finālu. Tiesa, pēc tam ņujorkieši palikuši ārpus fināla, šajā laikā nomainot septiņus kluba prezidentus un 12 galvenos trenerus, no kuriem tikai Džefam van Gandijam un Maikam Vudsonam ir pozitīva uzvarēto/zaudēto spēļu bilance.

"Knicks" vērtība tiek lēsta 3,6 miljardu ASV dolāru apmērā, kas to padara par septīto vērtīgāko komandu pasaulē.

"Knicks" komanda ar deviņām uzvarām 31 spēlē Austrumu konferencē ieņem 12. vietu un arī šosezon, visticamāk, nepretendēs uz iekļūšanu izslēgšanas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!