Foto: LETA
Uz Latvijas Volejbola federācijas (LVF) vadītāja amatu pieteicies tikai viens kandidāts, kurš 18. janvārī piedalīsies LVF izsludinātajās prezidenta vēlēšanās, apstiprināja LVF ģenerālsekretārs Edgars Zaiženijs.

17. decembra pulksten 17 bija pēdējais termiņš, kad LVF biedri varēja izvirzīt savus kandidātus LVF prezidenta amatam. Līdz pat 17. decembrim nebija iesniegts neviens pieteikums, bet pirmdien pēcpusdienā līdzšinējās LVF vadības opozicionāri pieteica AS "Luminor Banka" Korporatīvo klientu pārvaldes vadītāju Jāni Buku.

Viņa kandidatūra izskanēja jau šogad, kad turpinājās LVF un opozīcijā esošās biedrības "Es par volejbolu" ķildas. Tagad Buka kandidatūru iesnieguši septiņi LVF biedri.

LVF prezidentu organizācijas biedri vēlēs 2019. gada 18. janvārī ārkārtas vēlēšanās. Neoficiāli volejbola aprindās izskanējusi aizejošās valdības aizsardzības ministra Raimonda Bergmaņa kandidatūra, tomēr viņa pieteikums nav saņemts.

Līdzšinējais LVF prezidents Atis Sausnītis par vēlmi atkāpties paziņoja 9. novembrī LVF valdes sēdē. Neoficiāla informācija liecina, ka šajā sēdē par aiziešanu no valdes paziņoja viens tās dalībnieks, tomēr valdes sēdes izrakstā tas neparādās. Savukārt novembrī biedriem izsūtītajā informācijā par gaidāmo kopsapulci teikts, ka 18. janvārī notiks "LVF prezidenta un vakanto valdes locekļu vēlēšanas", neprecizējot, cik valdes locekļu vietas ir brīvas.

Zaiženijs tagad apstiprināja, ka šobrīd ir saņemts viena valdes locekļa - Aivja Mirbaha - iesniegums par atkāpšanos. Tā kā iesniegums saņemts pēc iepriekšējās valdes sēdes, tad šo iesniegumu skatīs nākamajā sanākšanā. Zaiženijs neprognozēja, vai līdz 18. janvārim atbrīvosies vēl kāda LVF valdes locekļa vieta vai arī būs jāvēl pilnībā jauna LVF valde, ja atkāpsies visi locekļi.

Sausnītis par LVF prezidentu atkārtoti kļuva 2017. gada februārī, bet vēlāk saistībā ar šīm vēlēšanām sākās tiesāšanās un tika apstrīdēta Sausnīša ievēlēšanas likumība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!