Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Par 2018. gada Vācijas labākajiem sportistiem atzīti tenisiste Angelika Kerbere un triatlonists Patriks Lange, savukārt labākās komandas gods ticis Vācijas hokeja izlasei.

30 gadus vecā Kerbere šogad triumfēja Vimbldonas čempionātā un ir atgriezusies WTA ranga pirmajā desmitniekā, kur ieņem otro vietu. Viņa par Vācijas gada sportisti tika atzīta arī 2016. gadā, kad izcīnīja divus "Grand Slam" titulus.

Kerbere balsojumā pārspēja treka riteņbraucēju Kristīnu Fogeli un divkārtējo olimpisko čempioni biatlonā Lauru Dālmeieri, kura par labāko tika atzīta pērn.

32 gadus vecais Lange, kurš oktobrī kļuva par divkārtēju pasaules čempionu triatlonā, ir pirmais triatlonists pasaulē, kurš Havaju "Ironman" distanci veica ātrāk par astoņām stundām.

Otrais balsojumā bija vēl viens triatlonists Jans Frodeno, kurš par labāko tika atzīts 2015.gadā, bet tālāk bija Phjončahanā divas zelta medaļas ziemeļu divcīņā izcīnījušais Ēriks Frencels un Eiropas čempions desmitcīņā Artūrs Abele.

Savukārt labākās komandas gods tika Phjončhanas olimpiskajās spēlēs sudrabu izcīnījušajai Vācijas hokeja izlasei. Otro vietu balsojumā guva daiļslidošanas duets Aļona Savčenko un Bruno Maso, kuri turpat Phjončhanā tika kronēti par olimpiskajiem čempioniem pāru slidojumos.

Vācijas gada sportisti tiek noskaidroti mediju balsojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!