Foto: TASS/Scanpix/LETA
Latvijas kamaniņu braucējas Ulla Zirne un Elīza Cauce svētdien ASV trasē Leikplesidā ieņēma attiecīgi 14. un 15. vietu Pasaules kausa posma sacensībās, kamēr Kendija Aparjode bija 24. pozīcijā.

Iebraucot pirmajā piecpadsmitniekā, Zirne un Cauce kvalificējušās vēlāk gaidāmajām Sprinta kausa sacensībām.

Visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas kamaniņu braucējas. Uzvaru posmā svinēja Dajana Eitbergere, savu tuvāko sekotāju Natāliju Geizenbergeri divu braucienu summā pārspējot par 0,031 sekundi.

Tikmēr trešā bija Jūlija Taubica, kura Eitbergerei zaudēja 0,255 sekundes.

Aiz pirmā trijnieka sekoja trīs amerikānietes - Emīlija Svīnija, Sammera Bričere un Britnija Arndta.

Zirnei braucienos bija 14. un 11.vieta, divu braucienu summā uzvarētājai zaudējot 0,797 sekundes. Caucei braucienos bija 15. un 14.vieta, kā arī 0,974 sekunžu deficīts pret uzvarētāju, bet Aparjodei bija 21. un 25.pozīcijas, uzvarētājai zaudējot 1,743 sekundes.

Sacensībās piedalījās 28 kamaniņu braucējas.

Pasaules kausa kopvērtējumā sievietēm pēc piecām sacensībām vadībā ar 470 punktiem ir vāciete Geizenbergere, kura par 45 punktiem apsteidz tautieti Taubicu, kamēr trešā ar 270 punktiem ir Eitbergere.

Cauce ar 186 punktiem ir astotā, Aparjode ar 148 punktiem ieņem 13.vietu, bet Zirne ar 114 punktiem ir 19.pozīcijā.

Sprinta kauss ar vīriešu sacensībām sāksies plkst.19, pēc tam trasē dodoties arī divniekiem un dāmām. Sacensības tiešraidē pārraida televīzijas kanāls "Best4Sport TV".

Sprinta kausā piedalīsies katru sacensību 15 labākie sportisti vai ekipāžas. Vīriešu vieninieku sacensībās gan nepiedalīsies neviens Latvijas pārstāvis, jo sestdien Inārs Kivlenieks bija 18.vietā, kamēr Riks Kristens Rozītis samierinājās ar 27.pozīciju. Tiesa, divniekos startēs divas ekipāžas, jo sestdien ceturto vietu guva brāļi Andris un Juris Šici, bet desmitie bija Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs.

Diskvalifikāciju no šī posma tehnisku iemeslu dēļ šonedēļ saņēma Kristers Aparjods.

Leikplesidā notiek šogad pēdējais Pasaules kausa posms, Jaunajā gadā sacensībām atsākoties Kēnigszē trasē Vācijā.

Šajā Pasaules kausa sezona paredzēti deviņi posmi, sestajam no tiem janvāra vidū notiekot Siguldā. Savukārt pasaules čempionāts norisināsies janvāra beigās Vinterbergas trasē Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!