Foto: AFP/Scanpix/LETA

Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) pagaidām nepiemēros soda sankcijas Krievijas Biatlona federācijai saistībā ar Austrijā veikto izmeklēšanu.

Ziņots, ka par iespējamiem antidopinga pārkāpumiem Austrijas prokuratūra sākusi izmeklēšanu pret Krievijas biatlona izlasi. Aizdomu ēna krīt uz pagājušā gada pasaules čempionātu, kas notika Hohfilcenē, Austrijā.

Aizdomas par aizliegto vielu lietošanu krīt uz Antonu Šipuļinu, Jevgēņiju Garaničevu, Aleksandru Loginovu, Irinu Starihu un Alekseju Volkovu, kā tiek uzskatīts, ka šajos pārkāpumos iesaistīti pieci izlases darbinieki.

Sestdien IBU tvītoja, ka šobrīd neredz iemeslu, lai piemērotu soda sankcijas Krievijas biatlonam, turklāt Austrijas varasiestādes neesot sniegušas nekādu papildus informāciju.

Pagājušā gada pasaules čempionātā Krievija guva zeltu un bronzu stafetēs, bet individuāli pie godalgām neviens sportists netika. Šipuļins un Volkovs bija daļa no vīriešu stafetes komandas, kas guva zeltu, kā arī Šipuļins un Loginovs palīdzēja iegūt bronzu jauktajā stafetē.

Šis ir kārtējais dopinga skandāls, kas skāris Krievijas sportu. Saistībā ar 2014. gada Soču olimpiskajām spēlēm Krievijā tika atklāta valsts atbalstīta dopinga sistēma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!