Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien Austrijā, Hohfilcenē, Pasaules kausa otrajā posmā 10 kilometru sprintā neiekļuva labāko trīsdesmitniekā, bet vienīgais no Latvijas sportistiem kvalificējās iedzīšanai.

Rastorgujevs šaušanā pieļāva vienu kļūdu, viņa slēpošanas ātrums arī nebija no lielākajiem, kas finišā deva 36. vietu. Aleksandrs Patrijuks ar divām kļūdām šaušanā ieņēma 83. vietu, bet Daumants Lūsa palika 97. vietā. Visi trīs Latvijas sportisti kļūdas pieļāva šaušanā stāvus.
Sacensībās startēja 106 sportisti.

Par posma uzvarētāju kļuva Johannes Tingness Bē, kurš šaušanā pieļāva vienu kļūdu, bet finišā par 8,6 sekundēm spēja apsteigt precīzi šāvušo Martēnu Furkādu. Trešo vietu ieņēma vācietis Benedikts Dols, kurš šaušanā bija precīzs un uzvarētājam zaudēja 10,2 sekundes.

Rastorgujevs finišā uzvarētājam zaudēja vienu minūti un 37,4 sekundes. Patrijuks no Bē atpalika par 2:49,6 minūtēm, bet Lūsa – 3:23,6 minūtes.

Pasaules kausa otrajā posmā biatlonā sestdien paredzētas iedzīšanas sacensības vīriešiem un sievietēm, bet svētdien risināsies vīru un dāmu stafetes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!