Latvijas izlases basketbolists Jānis Strēlnieks ceturtdien guva desmit punktus ULEB Eirolīgas 12.kārtas spēlē, kurā viņa un Jāņa Timmas pārstāvētā Grieķijas komanda Pirejas "Olympiakos" izcīnīja uzvaru.

"Olympiakos" savā laukumā ar rezultātu 88:81 (25:12, 23:34, 17:22, 23:13) pārspēja Turcijas klubu Stambulas "Anadolu Efes".

Strēlnieks šajā duelī laukumā pavadīja 23 minūtes un 51 sekundi, kuru laikā realizēja trīs no četriem divpunktu metieniem un visus četrus soda metienus, bet aizmeta garām trīs tālmetienus.

Tāpat viņš veica četras rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu, trīs reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja trīs piezīmes, tikdams pie desmit efektivitātes koeficienta punktiem.

Tikmēr Timma trīs minūtēs un 49 sekundēs izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, veica vienu rezultatīvu piespēli, tika pie vienas piezīmes un viena efektivitātes koeficienta punkta.

"Olympiakos" komandā rezultatīvākais ar 19 punktiem bija francūzis Aksels Tupāns, 15 punkti un deviņas atlēkušās bumbas bija serbam Nikolam Milutinovam, bet desmit punkti un 11 bumbas zem groziem - Georgam Printezim.

Savukārt viesiem 24 punktus guva serbs Vasilije Mičičs, bet 20 punkti bija amerikānim Šeinam Larkinam.

Citā mačā ar diviem punktiem atzīmējās Rolands Šmits, kura pārstāvētā Barselonas "Lassa" divu Spānijas vienību duelī viesos ar rezultātu 65:92 (17:22, 13:31, 20:16, 15:23) piekāpās ULEB Eirolīgas čempionei Madrides "Real".

Šmits šajā mačā nospēlēja 13 minūtes un 36 sekundes, kuru laikā iemeta vienu no diviem divpunktu metieniem un aizmeta garām visus trīs tālmetienus.

Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, vienu reizi pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un tika pie diviem efektivitātes koeficienta punktiem.

"Lassa" rindās rezultatīvākais ar 16 punktiem bija francūzis Tomā Ertels.

Tikmēr "Real" uzvaru kaldināja amerikāņi - 17 punktus guva Trejs Tompkinss, 16 puntkus guva Slovēnijas naturalizētais Entonijs Rendolfs, bet 15 punkti bija Azerbaidžānas pases īpašniekam Džeisī Kerolam.

Tikmēr Dairis Bertāns ceturtdien palika bez punktiem mačā, kurā viņa pārstāvētā Itālijas čempione Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" viesos ar rezultātu 85:92 (21:15, 19:25, 18:27, 27:25) Eirolīgas līderei Stambulas "Fenerbahce" no Turcijas

Bertāns šajā duelī laukumā pavadīja 12 minūtes un 52 sekundes, kuru laikā grozam garām raidīja vienu divpunktu metienu un divus tālmetienus. Viņš arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, tika pie vienas piezīmes un iekrāja negatīvu efektivitātes koeficientu -1.

Milānas komandā rezultatīvākais ar 31 punktu bija amerikānis Maiks Džeimss, bet pa 13 punktiem guva lietuvieši Artūrs Gudaitis un Mindaugs Kuzminsks.

Tikmēr mājiniekiem 20 punktus guva serbs Marko Guduričs, 12 no tiem iemetot pēdējā ceturtdaļā, bet ar 17 punktiem atzīmējās čehs Jans Veselijs.

Vēl ceturtdien divu Maskavas komandu duelī CSKA savā laukumā ar rezultātu 88:74 (24:17, 25:23, 26:13, 13:21) pārspēja "Himki" vienību.

CSKA rindās rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Itālijas basketbolists Daniels Hakets, bet viesiem 18 punktus guva serbs Stefans Markovičs.

Citā mačā Spānijas komanda Vitorijas "Kirolbet Baskonia", kas turnīram pieteikusi talantīgo latvieti Artūru Kurucu, viesos ar 81:79 (22:17, 14:24, 18:20, 27:18) pārspēja Izraēlas klubu Telavivas "Maccabi FOX".

Vitorijas vienībā ar 20 punktiem rezultatīvākais bija gruzīns Tornike Šengelija, bet ar 12 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās francūzis Vensāns Puarjē.

"Maccabi" komandā pa 13 punktiem guva amerikāņi Skotijs Vilbekins un Deandrē Keins.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 11 uzvarām 12 spēlēs ir Stambulas "Fenerbahce", no kuras par panākuma tiesu atpaliek Maskavas CSKA un Madrides "Real". Ceturtā ar astoņiem panākumiem tikmēr ir Stambulas "Anadolu Efes".

Aiz pirmā četrinieka ar septiņām uzvarām ir Pirejas "Olympiakos", bet tālāk ar sešiem panākumiem seko Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" un Barselonas "Lassa". Tikmēr Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" ar četrām uzvarām ir 13.pozīcijā, bet Žaņa Peinera pārstāvētā Stambulas "Dariššafaka Tekfen" tikusi pie viena panākuma, ieņemot pēdējo vietu 16 vienību konkurencē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!