Foto: F64

Polijas labākais klubs Vloclavekas "Anwil" trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas apakšgrupu turnīra mačā pret Latvijas čempioni "Ventspils" bija labāks un izmantoja pretinieku pieļautās kļūdas, atzina ventspilnieku galvenais treneris Roberts Štelmahers.

"Ventspils" trešdien izbraukumā ar 71:84 (9:23, 24:20, 11:20, 27:21) zaudēja Polijas klubam Vloclavekas "Anwil".

""Anwil" šodien bija labāki par mums. Esam saskārušies ar nelielām sastāva problēmām, viens spēlētājs (Māris Gulbis) ir saslimis. Līdz ar to pirms spēles mums vajadzēja mainīt iepriekš sarunāto," pēc mača teica Štelmahers. "Protams, "Anwil" bija lielas priekšrocības pret mums groza apakšā, ko viņi arī izmantoja. Tāpat bija ar mūsu kļūdām, kas viņiem ļāva gūt vieglus punktus - tā ir neiespējami uzvarēt."

Bez Gulbja ventspilniekiem šajā mačā nepalīdzēja arī Rihards Lomažs.

"Pretinieki ļoti labi izmantoja iespējas uzbrukumā, kā arī sagādāja mums grūtus brīžus aizsardzībā. Mēs nepadevāmies un spējām ik pa laikam samazināt punktu starpību. Tomēr viņi bija labāki par mums," teica "Ventspils" saspēles vadītājs Ārons Džonsons.

Savukārt "Anwil" galvenais treneris Igors Miličičs pēc spēles slavēja savus basketbolistus.

"Par šo uzvaru man jāpateicas spēlētājiem, jo viņi pieļāva maz kļūdu un labi dalījās ar bumbu. Protams, izmantojām, ka "Ventspilij" ir sastāva problēmas, lai gan pēdējās minūtēs ļāvām pretiniekiem tikt pie pārāk daudz brīviem metieniem," norādīja speciālists.

"Ventspils" ar trim uzvarām astoņās spēlēs savā apakšgrupā pašlaik ieņem sesto vietu.

FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā piedalās 32 komandas, kas sadalītas četrās grupās pa astoņām katrā. Apakšgrupā tiks aizvadīts divu apļu turnīrs, pirmo četru vietu ieguvējām iekļūstot astotdaļfinālā, bet piekto un sesto pozīciju guvušajām komandām sezonu turpinot FIBA Eiropas kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!