Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola izlasei 2019. gada Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra izlozē trāpījās visstiprākais iespējamais pretinieks – Spānija, pēc izlozes atzina valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Kā ziņojām, Kā ziņojaLatvijas sieviešu basketbola izlase 2019. gada Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīrā Rīgā A grupā spēlē skopā ar Spāniju, Ukrainu un Lielbritāniju.

Spānijas izlase ir pašreizējā Eiropas čempione un Pasaules kausa bronzas medaļas laureāte. Ukraina iepriekšējā meistarsacīkstēs palika desmitā, bet Lielbritānija finālturnīram nekvalificējās.

"Mūsu pirmā pretiniece laikam būs Lielbritānija, kas ļoti pārliecinoši spēlēja kvalifikācijā. Ļoti nopietns pretinieks, Lielbritānijā basketbola attīstība iet uz augšu. "TTT Rīga" komandā pērn bija viena Lielbritānijas izlases spēlētāja, Azanija Stjuarte. Pret Ukrainu esam aizvadījuši pārbaudes spēles, kurās gan tā nebija stiprākajā sastāvā. Spānija komentārus neprasa – pašreizējā Eiropas čempione un viena no stiprākajām komandām pasaulē," pēc izlases secināja Zībarts.

Sagatavošanās posma sākums paredzēts 13. maijā.

"Aizvadīsim aptuveni astoņas pārbaudes spēles, no kurām lielāko daļu gribētu mājās. Bija pārrunas arī ar Spāniju, ka pie viņiem varētu piedalīties pārbaudes turnīrā, bet tagad ir pavisam cita situācija, jo esam ielozēti vienā grupā. Mums izlozē trāpījās visstiprākais pretinieks, kas ir Spānija," teica Latvijas izlases stūrmanis.

Plānots, ka biļešu tirdzniecība uz Eiropas čempionāta spēlēm sāksies piektdien, 14. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!