Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas jaunie bobslejisti tika pie diviem braucieniem arī trešajā Eiropas kausa izcīņas posmā, kas trešdien risinājās Kēnigszē trasē.

Labāki rezultāti šoreiz brāļiem Dāvim un Laurim Kaufmaņiem, kuri pirmajā braucienā uzrādīja 16., bet otrajā – 17. rezultātu, tādu pat vietu ieņemot divu braucienu summā. Helvijs Babris ar stūmēju Edgaru Nemmi pirmajā braucienā palika 19. vietā, bet otrajā bija lēnākā ekipāža no tām, kas ieguva tiesības turpināt sacensības ar otro braucienu. Viņiem divu braucienu summā 20. vieta.

Kopumā šajās sacensībās startēja 36 ekipāžas.

Uzvarēja pieredzējušais kanādietis Džastins Kripss, kurš bija ātrākais abos braucienos. Otrais palika vācietis Deniss Pihale (+0,21 sek.), trešais – rumānis Mihajs Kristians Tentea (+0,56 sek.).

Šajā Eiropas kausa posmā piedalījās vairākas pieredzējušas ekipāžas, arī tādas, kas aizvadītajā nedēļas nogalē startēja Pasaules kausa posmos Siguldā, piemēram, polis Mateušs Ļutijs.

Helvijam Babrim un Dāvim Kaufmanism šī ir debijas sezona Eiropas kausā.

Turpat Kēnigszē tika aizvadītas arī monobobsleja sacensības sievietēm, un labāko rezultātu no Latvijas sportistēm uzrādīja vieglatlēte Aiga Grabuste. Pirmajā braucienā viņai 10. rezultāts, bet otrajā – 13., kas divu braucienu summā deva 12. pozīciju. Uzvarētājai, kanādietei Krīstīnei de Bruinai, Grabuste zaudēja kopsummā 2,45 sekundes.

14. vietā ierindojās Katrīna Sirmā (+2,59 sek.), bet šķēpmtēja Līna Mūze palika pēdējā, 17. pozīcijā, lai gan pēc pirmā brauciena viņa bija augstajā 8. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!