Foto: PA Images/Scanpix/LETA

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā otrdien noskaidrojās visas astotdaļfināla dalībnieces no A, B, C un D apakšgrupām.

A apakšgrupā jau pirms pēdējās spēļu kārtas bija zināms, ka nākamajā kārtā iekļūst Madrides "Atletico" un Dortmundes "Borussia", taču bija jānoskaidro vietu sadalījums. "Borussia" izbraukumā, pateicoties Rafaela Guereiro diviem gūtajiem vārtiem, ar 2:0 (1:0) pārspēja "Monaco", kamēr "Atletico" izbraukumā nospēlēja neizšķirti 0:0 ar "Club Brugge".

Līdz ar to A grupas kopvērtējumā "Borussia" ar 13 punktiem ierindojās pirmajā vietā, bet "Atletico" sliktākas vārtu attiecības dēļ ar tikpat punktiem palika otrajā vietā. Savukārt "Club Brugge" ar sešiem punktiem ierindojās trešajā vietā un sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā, bet "Monaco" prata tikt tikai pie viena punkta sešās spēlēs.

B apakšgrupā Totenhemas "Hotspur" izbraukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:1) ar "Barcelona" vienību. Mača septītajā minūtē Usmane Dembelē izvirzīja vadībā mājiniekus, bet 85. minūtē Lukass Moura pēc Harija Keina piespēles izrāva "Hotspur" komandai nepieciešamo rezultātu.

Savukārt Milānas "Inter" savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:1) ar Einhovenas PSV, un itāliešiem ar šo rezultātu nepietika nākamās kārtas sasniegšanai. Hirvings Lozano 13. minūtē guva vārtus PSV vienībai, savukārt Mauro Ikardi 73. minūtē rezultātu izlīdzināja.

B grupā "Barcelona" jau bija nodrošinājusi vietu nākamajā kārtā, bet "Hotspur" un "Inter" izcīnīja pa astoņiem punktiem, taču Totenhemas komanda bija labāka pēc papildus kritērijiem, jo abām vienībām vienāda bija arī gūto un zaudēto vārtu attiecība. Milāna turpinās spēlēt UEFA Eiropas līgā, bet PSV Čempionu līgu noslēdza ar diviem punktiem.

Vissaspringtākā situācija bija C grupā. Parīzes "Saint-Germain" (PSG) izbraukumā ar 4:1 (2:0) pārspēja Belgradas "Crvena Zvezda". Uzvarētājiem vārtus guva Edinsons Kavani, Neimars, Markinjuss un Kilians Mbapē, bet belgradiešiem precīzi sita Marko Gobeļičs.

Savukārt "Liverpool" savā laukumā ar 1:0 (1:0) dramatiskā cīņā pieveica "Napoli" futbolistus. Uzvaru angļu komandai nodrošināja Mohameds Salahs, bet kompensācijas laikā vārtsargs Alisons Bekers glāba savu komandu no vārtu zaudējuma pēc Arkadiuša Milika sitiena no pašas vārtu priekšas.

C grupā uzvarēja PSG, kas izcīnīja 11 punktus, bet "Liverpool" un "Napoli" ieguva pa deviņiem punktiem. Arī šeit abām otrās vietas ieguvējām bija vienādu gūto un zaudēto vārtu attiecība, bet pēc papildus kritērijiem otro vietu ieguva "Liverpool". "Napoli" kvalificējās Eiropas līgai, bet "Crvena Zvezda" ar četriem punktiem noslēdza Eirokausu sezonu.

D grupā Gelzenkirhenes "Schalke 04" mājās ar 1:0 (0:0) uzvarēja Krievijas čempioni Maskavas "Lokomotiv", uzvarētājiem abus vārtus gūstot ALesandro Šofam, bet Stambulas "Galatasaray" savā laukumā ar 2:3 (1:2) piekāpās "Porto".

D apakšgrupas kopvērtējumā pirmo vietu ar 16 punktiem izcīnīja "Porto", kurai ar 11 punktiem sekoja "Schalke 04". Savukārt trešā ar četriem punktiem bija "Galatasaray", kamēr trīs punkti bija "Lokomotiv" kontā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!