Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē pirmdien Losandželosas "Lakers" ar 108:105 pieveica Maiami "Heat", tomēr lielākā uzmanība nebija pašai cīņai – "Heat" veterāns Dveins Veids pēdējo reizi laukumā tikās ar savu draugu un ilggadējo cīņu biedru Lebronu Džeimsu, kas šajā sezonā ir "Lakers" rindās.

Gan pirms, gan pēc spēles Veidam tika veltītas ovācijas un sveicieni ne tikai no Džeimsa, bet arī citiem "Lakers" basketbolistiem un faniem. Veids un Džeimss pirms mača kopīgi iesildījās, kā arī apmainījās laipniem, emocionāliem apskāvieniem.

Arī pati spēle izvērtās gandrīz kā pēc Holivudā rakstīta scenārija. Pamatlaika beigās, kad "Heat" zaudēja ar 105:108, pēdējā metiena izpilda tika uzticēta Veidam, kuru sedza tieši Džeimss. "Lakers" zvaigzne šoreiz apturēja bijušo cīņu biedru, liekot Veidam izpildīt sarežģītu metienu. Pēc tam vēl pēdējās cerības metienu izpildīja Džastiss Vinslovs, bet atlēkušo bumbu atkal savāca Džeimss.

Rezultatīvākais "Lakers" rindās ar 33 punktiem bija Kails Kuzma, bet Džeimss guva 28 punktus. Veids maču noslēdza ar 15 punktiem un 10 rezultatīvām piespēlēm, bet visvairāk punktus (28) "Heat" sastāvā guva Vinslovs.

Veids un Džeimss abi NBA karjeru sāka 2003. gadā. Toreiz Džeimsu ar pirmo numuru izvēlējās Klīvlendas "Cavaliers", bet "Heat" ar piekto numuru izvēlējās Veidu. Abas basketbola zvaigznes kopā aizvadīja četras sezonas, palīdzot "Heat" 2012. un 2013. gadā triumfēt NBA čempionātā. Pagājušajā sezonā Veids pievienojās Klīvlendas "Cavaliers", kurā jau bija Džeimss. Cīnoties pretējās laukuma pusēs, Džeimss un Veids pirms pirmdienas mača bija tikušies 30 reizes, uzvaras dalot uz pusēm.

Veids NBA karjeras lielāko daļu aizvadīja "Heat" rindās, tikai 2016. gadā pārceļoties uz Čikāgas "Bulls", bet pērn spēlējot "Cavaliers". Pirms šīs sezonas Veids paziņoja, ka atgriežas savā "sirds komandā" "Heat" uz "savu pēdējo deju".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!