Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko traumas dēļ priekšlaicīgi noslēdza iepriekšējo sezonu, tomēr tagad jau atguvusies un noilgojusies pēc dalības sacensībās, atzina pati sportiste, pirmdien viesojoties LTV raidījumā "Sporta studija".

"Jau trīs nedēļas aizvadu fiziskos treniņus, šonedēļ atsāku spēlēt tenisu. Tenisu vajadzēja atsākt spēlēt jau pirms divām nedēļām, tomēr vajadzēja, lai roka pilnībā sadzīst. Tikai pamazām sāku spēlēt, nevar vēl likt lielas slodzes," saka Ostapenko, kurai nebija nepieciešama operācija, lai savestu kārtībā veselību. "Esmu noilgojusies pēc tenisa. Tagad tāda forša sajūta. Gribas braukt uz turnīriem un spēlēt."

Ostapenko sarunā atklāja, ka turpinās sadarbību ar Nīderlandes treneri Glenu Šāpu, bet fiziskās sagatavotības treneris joprojām būs viens no pieprasītākajiem speciālistiem tenisa aprindās Mihaels Novotnijs.

Atskatoties uz pērno sezonu, Ostapenko atzina, ka tā bijusi laba. Ostapenko prestižajā Vimbldonas čempionātā tika līdz pusfinālam, Maiami WTA "Premier" sērijas turnīrā spēlēja finālā, bet citās sacensībās gan līdz izšķirošajiem notikumiem netika. WTA pasaules rangā Ostapenko šogad bija piektajā vietā, tomēr sezonas otrajā pusē noslīdēja uz 22. vietu un šobrīd zaudējusi valsts pirmās raketes godu Anastasijai Sevastovai.

"Vimbldonas pusfinālā pret Angeliku Kerberi izgāju ar sajūtām un pārliecību, ka ir iespējas uzvarēt. Kerbere bija ļoti labā formā, to varēja redzēt finālā, kurā viņa Serēnu Viljamsu uzvarēja bez variantiem," atceras Ostapenko. "Kad izgāju (centrālajā) laukumā, jutu, ka kaut kas nav tā. Man tā bija pirmā spēle centrālajā kortā, laukums bija ļoti lēns. Mazākos laukumos meitenes nespēja reaģēt uz manu ātrumu, bet centrālais ir daudz lēnāks."

2017. gadā Ostapenko sensacionāli uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā, bet šogad "French Open" čempiones slogs bijis par smagu, tomēr gūta laba pieredze.

"Tagad esmu daudz pazīstamāka. Grūti, jo daudz uzmanības. Brauc uz turnīriem un no tevis arī tagad vairāk sagaida. Daudz aktivitāšu ne tikai laukumā – dažādas mediju aktivitātes, mazāk brīvā laika, bet jātrenējas un jāgatavojas. Ir plusi un ir grūtības. Tās aktivitātes ir obligātas, jo tu esi čempione," norāda Ostapenko, kurai šogad apritēja tikai 21 gads. Lielā uzmanība bija viens no pārbaudījumiem "French open", kur viņa nespēja pārvarēt pirmo kārtu. "Daudz uzmanības un aktivitāšu pirms spēles. Tur trīs dienas biji tikai dažādas aktivitātes. Tad vēl izlozes ceremonija. Pirms spēles nervozēju un man bija sapnis, ka zaudēju tai meitenei (ukrainietei Katerinai Kozlovai), pret ko jāspēlē. Treniņš jau nebija labs un iekšēji bija tāda sajūta, ka nav kaut kas tā. Mēģināju būt pozitīva līdz galam, izgāju laukumā un centos domāt pozitīvi."

Lai tiktu galā ar grūtībām, Latvijas tenisistei palīdz psihologs. "Bet visu vajag soli pa solim. Saprotu, ka nevaru katru dienu būt 100% gatava. Ir dienas, kad kaut kas nesanāk. Ar to jārēķinās, ka sportistam ir sliktas dienas."

"Gribētos būt kā ranga līderei, uzvarēt vēl kādā "Grand Slam" turnīrā, jo gribas sajust vēl šo uzvaras garšu. Šī bija viena no grūtākajām sezonām, jo vajadzēja aizstāvēt lielā turnīra uzvarētājas godu. Ja uzvarēšu vēl kādu lielo turnīru, tad jau vairāk zināšu, ko un kā darīt," saka Ostapenko.

2019. gada sezona tradicionāli sākas Austrālijas pusē, tomēr Ostapenko intervijā "Sporta studijā" neatklāja, kurš būs viņas pirmais turnīrs. Sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs – Austrālijas atklātais čempionāts jeb "Australian open" – sāksies 14. janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!