Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš pirmdien veica rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā, taču viņa un vēl viena uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Spartak" izbraukumā ar 1:4 (0:0, 1:2, 0:2) piekāpās Austrumu konferences līderei Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Jekaterinburgas klubam šī bija ceturtā uzvara pēc kārtas.

Šīs spēles rezultātu vien 27.minūtē atklāja "Avtomobilist" hokejists Aleksejs Vasiļevskis, bet 35.minūtē Iļja Zubovs panāca neizšķirtu, turklāt šajā vārtu guvumā piedalījās arī Daugaviņš. Vadības atjaunošanai Jekaterinburgas komandai gan bija nepieciešama tikai pusotra minūte, kad izcēlās Frensiss Parē, bet 50.minūtē Artjoms Garejevs panāca jau 3:1.

Vēl pašās spēlēs "Avtomobilist" zvaigzne Naidžels Douss guva arī mājinieku ceturtos vārtus, uzstādot cīņas galarezultātu.

Daugaviņš šajā spēlē laukumā pavadīja 19 minūtes un 18 sekundes, kuru laikā veica divus metienus pa vārtiem un uzvarēja divos no pieciem iemetieniem, kā arī bloķēja vienu pretinieku raidījumu. Latviešu uzbrucējs šosezon 37 mačos guvis deviņus vārtus un veicis 16 rezultatīvas piespēles. Ar rezultativitāti viņš atzīmējies piecās no pēdējām sešām spēlēm.

Savukārt Karsums nospēlēja 16 minūtes un 58 sekundes, izceldamies ar vienu metienu pa vārtiem, vienu zaudētu iemetienu, vienu bloķētu raidījumu un diviem spēka paņēmieniem.

Tikmēr citviet svarīgu uzvaru guva Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard", kas viesos ar 3:2 (0:0, 2:2, 1:0) pārspēja Magņitogorskas "Metallurg", tādējādi pārtraucot trīs zaudējumu sēriju.

Rietumu konferences un visas līgas vadībā ar 66 punktiem 37 spēlēs ir Maskavas CSKA, no kuras par deviņiem punktiem atpaliek Sanktpēterburgas SKA, kamēr trešā ar 52 punktiem 35 spēlēs ir vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit". Savukārt piektā ar 42 punktiem 38 cīņās ir Maskavas "Spartak".

Tālāk septītā ar 37 punktiem 37 cīņās ir uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo", bet devītā ar 32 punktiem 34 mačos ir Rīgas "Dinamo", kurai ar 24 punktiem 38 mačos seko aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ".

Savukārt Austrumu konferencē Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 63 punkti 38 mačos, bet otrā ar 53 punktiem 39 spēlēs ir Omskas "Avangard". Tikmēr astotajā vietā ar 35 punktiem 35 cīņās ir Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!