Foto: F64

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars līdz 2018./2019. gada klubu sezonas beigām noslēdzis līgumu ar Kazahstānas vicečempioniem Aktiravas "Barsi", vēsta Latvijas Basketbola savienība.

Kā ziņo Vecvagaru pārstāvošā aģentūra "Prime Athlete", tad Vecvagars ne tikai būs galvenais treneris, bet atbildēs arī par "Barsi" basketbola struktūru.

"Darbs Latvijas valstsvienībā ir un būs mana prioritāte, bet ikdienas prakse klubā palīdzēs uzturēt "sportisko formu", kas trenerim tikpat svarīga, cik spēlētājiem. Klubs ir informēts par maniem pienākumiem Latvijā un neliks šķēršļus to pildīšanai," LBS preses dienestam teica Vecvagars.

"Barsi" spēlē Kazahstānas čempionātā un Balkānu līgā. Vecvagars amatā klubā stāsies nedēļas beigās.

Kā stāstīja LBS prezidents Valdis Voins, tad Vecvagaram iespēja savienot pienākumus valstsvienībā ar darbu kādā klubā paredzēta līgumā.

"Tāda prakse bijusi veiksmīga iepriekš un nešaubos, ka treneris Vecvagars izdarīs visu nepieciešamo, lai valstsvienība labi sagatavotos izšķirošajām Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēm," sacīja Voins.

Vecvagars iepriekš vadījis Latvijas komandas "BA Turība" un "Jūrmala/Fēnikss", kā arī Latvijas U-18 un U-20 izlases. Kopš 2017. gada oktobra – vīriešu valstsvienības galvenais treneris. Vecvagara vadībā valstsvienība Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā 10 spēlēs izcīnījusi 6 uzvaras un grupā dala trešo un ceturto. vietu. Divas uzvaras pēdējās kvalifikācijas spēlēs februārī Latvijas komandai pirmo reizi nodrošinās ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!