Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Svētdien notikušajā Singapūras maratonā visas pirmās 17 vietas aizņēma Kenijas pārstāvji, kas ir unikāls sasniegums šajā vieglatlētikas disciplīnā; arī sieviešu konkurencē labākās bija kenijietes.

Uzvaru maratonā svinēja 24 gadus vecais Džošua Kipkorirs, kurš finišēja pēc divām stundām 12 minūtēm un 20 sekundēm. Otrais bija viņa tautietis Fēlikss Kirva, atpalikdams minūti, bet trešo vietu ieņēma Endrū Kimtai.

Arī nākamās 14 vietas ieņēma kenijieši, labākais no citu valstu pārstāvjiem bija singapūrietis Sohs Rui Jons, kurš finišēja 18. pozīcijā, taču Kipkoriram zaudēja gandrīz pusstundu.

Interesanti, ka divkārtējais prestižā Parīzes maratona uzvarētājs, arī kenijietis Pols Lonjangata Singapūras maratonā neiekļuva pat TOP20.

Kenijas pārstāves dominēja sieviešu sacensībās, šīs valsts skrējējām aizņemot pirmās piecas vietas. Uzvarēja Priska Čerono ar rezultātu divas stundas, 32 minūtes un 12 sekundes.

Kenijas garo distanču skrējēju rezultāti kļuva par Singapūras maratona rekordiem gan vīru, gan dāmu konkurencē, un uzvarētāji katrs saņēma 50 tūkstošus dolāru lielu prēmiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!