Foto: LETA
Latvijas U-20 hokeja izlase ir sarūgtināta par neveiksmi pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīra pirmajā mačā, tomēr komanda nenokar galvu un ir apņēmības pilna uzlabot sniegumu, pēc čempionāta pauda komandas galvenais treneris Kārlis Zirnis.

"Mums ir jāmācās un ātri jāmācās, jo priekšā jau nākamā spēle," pēc čempionāta atzina Zirnis. "Protams, ka esam vīlušies, taču turnīrs rit tālāk. Galvas neesam nokāruši. Iesim cīņā un mēģināsim uzlabot sniegumu."

"Esam sarūgtināti par rezultātu. Šajā spēlē mums pietrūka realizācija tieši noslēguma fāzē. Tāpat ir nepieciešams iet vairāk uz vārtu priekšu un traucēt vārtsargam. Jāmēģina būt pirmajiem pie atlēkušajām ripām, lai varētu tikt pie atkārtotiem metieniem. Nedrīkstam arī noraidīties uzbrukuma zonā," skaidroja treneris.

Otrdien pulksten 20.00 Latvijas nacionālā izlase spēkosies ar Austrijas vienaudžiem, bet pēc tam tiksies ar Vāciju, Norvēģiju un Baltkrieviju.

Kārlim Zirnim arī šajā sezonā asistē amerikāņu speciālists Frenciss Anzalone. Tāpat asistenta pienākumus pildīs Raimonds Vilkoits, kurš ikdienā strādā MHL vienībā HK "Rīga". Tikmēr par U-20 valstsvienības fizisko sagatavotību, kā ierasts, ir atbildīgs Ēriks Visockis.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas U-20 izlase starptautiskajā novembra pārtraukuma "logā" piedalījās turnīrā Dānijā, kur izcīnīja pirmo vietu.

Jau ziņojām, ka sestdien Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Kārlis Zirnis intervijā atklāja, ka uz pasaules čempionātu dodas ar lielu pozitīvismu.

"Protams, ir neliels uztraukums, kā jau pirms jebkuras spēles vai čempionāta, bet ar lielu pozitīvismu skatos uz priekšu," intervijā pauda Zirnis.

Mērķis, kā apgalvoja Zirnis, vienmēr esot viens - braukt un uzvarēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!