Foto: F64

Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermanis pēc otrā Pasaules kausa posma Siguldā, kurā izcīnīja otro vietu, atzina, ka uzvara bija iespējama.

Kā ziņojām, svētdien Siguldā tika aizvadīts otrais Pasaules kausa posms bobslejā divnieku ekipāžām un otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja vācietis Frančesko Frīdrihs, bet Oskars Ķibermanis otrreiz palika otrajā vietā.

"Otrā vieta no otrās atšķiras. Šodien neesmu tik priecīgs," pēc finiša atzina Ķibermanis. "Frīdrihs šodien bija uzvarams, viss bija pašu spēkos, nokļūdījāmies par daudz. Uzvara, manuprāt, palika pēc 11. virāžas otrajā braucienā. Šodien bija nedaudz sliktāki braucieni nekā vakar. Tā ir Sigulda. Atliek piecus centimetrus virāžā ieiet ne tā un programma mainās, ir daudz jācīnās. Citās trasēs kļūdas vieglāk izlabojamas, te virāžas ir īsas un liela mocīšanās."

"Grūti vēl izdarīt secinājumus par sezonu. Labi, ka pat ar tādām kļūdām varam cīnīties, bet šī tomēr ir mājas trase. Priekšrocības mums te bija," atzīst Oskars. "Dzirdēju, ka nākamajā posmā Vinterbergā nebūs kanādieši, bet, protams, tur spēcīgi būs vācieši. Krievi četriniekos būs labāki. Gribētāju netrūks."

"Grūti pateikt, kā būs četriniekos, pēcolimpiskā sezona, jāskatās, kādā kondīcijā visi būs," par nākamo Pasaules kausa posmu saka pilots. "Frīdrihs ir nopietns konkurents, vienmēr ir bijis un būs, bet sezona ir gara. Viss var notikt."

Otrs Latvijas pilots Ralfs Bērziņš svētdien Siguldā atkārtoja pirmā posma rezulātu, vēlreiz ierindojoties otrajā vietā, taču ar savu sniegumu nebija vairs tik apmierināts. "Neizdevās stabili, labi braucieni šodien, bija kļūdiņas, nevarēju pēc tām atgūties, turpinājumā jau ķēdes reakcija," pēc finiša teica Ralfs. "Nevar sūdzēties par rezultātu, bet jāizlabo kļūdas. Braukšanai mājās ir savi plusi un mīnusi. Ir atbalstītāji, kas prasa rezultātu, un liela atbildība."

Šodien viņš startēja ar citu stūmēju, Dāvi Spriņģi nomainīja pieredzējušais Intars Dambis, tomēr rezultātu tas būtiski neesot ietekmējis un arī stūmēja maiņai neesot bijuši īpaši iemesli.

Kā zināms, jaunais pilots bobslejā ienācis no kamaniņu sporta un atzīst, ka šī pieredze tagad lieti noder. "Jā, kamaniņas devušas neaprakstāmi lielu pieredzi, trases ir zināmas un tas ir ļoti liels pluss," viņš saka. "Braukšana gan atšķiras, kamanas ir jūtīgākas nekā bobslejs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!