Foto: LETA
Latvijas vīriešu florbola izlases vārtsargs Jānis Salcevičs neslēpa nelielu sarūgtinājumu par komandas izcīnīto piekto vietu pasaules čempionātā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas florbolisti svētdien cīņā par piekto vietu Čehijā notiekošajā pasaules čempionātā 5:2 (2:0, 2:2, 1:0) pārspēja Vācijas valstsvienību.

"Uzskatu, ka sākumā spēlējām pat pārsteidzoši labi. Tikām galā ar vāciešu presingu un uzbrukumā veidojām labus momentus, taču realizācija ļoti kliboja. Pie 4:0 domājām, ka spēle ir beigusies, bet vāciešiem tad tā tikai sākās. Mačs turpinājumā bija kā uz nažiem," intervijā ar Latvijas Florbola savienību (LFS) teica vārtsargs. "Kad vācieši divus vārtus atguva, biju uz komandas biedriem diezgan dusmīgs, jo pieļāvām paviršas kļūdas."

Salcevičs, kurš svētdien neraksturīgi izcēlās arī ar rezultatīvu piespēli, uzslavēja Latvijas izlases fizisko sagatavotību, uzsverot, ka komanda pasaules čempionātam tika ļoti labi sagatavota.

"Par turnīru kopumā esmu nedaudz sarūgtināts. Domāju, varējām cīnīties arī par trešo vietu. Jā, zviedri un somi varbūt mums ir kaut kas nesasniedzams, bet čehi un šveicieši, mūs nenovērtējot, var to nožēlot," uzskata Salcevičs. "No šī čempionāta man atmiņā visvairāk paliks uzvara pret Čehiju un zaudējums Vācijai."

"Domāju, mums ir ļoti labi un zinoši treneri. Viņi mums iedeva pamatu tam, ko gribēja. Nākamajā ciklā mūsu spēle uzlabosies. Būsim reāli, mums ir jāuzlabo sniegums uzbrukumā un jārealizē momenti," pauda vārtsargs.

Latvijas florbola izlase piekto vietu pasaules čempionātā izcīnījusi piekto reizi vēsturē, tomēr labāko četriniekā tai vēl ne reizi nav izdevies ielauzties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!