Foto: AP/Scanpix
Latvijas kamaniņu stafetes komanda ar Ullu Zirni, Kristeru Aparjodu un divnieku ekipāžu Kristenu Putinu/Imantu Marcinkēviču sastāvā sestdien Kalgari trasē Kanādā izcīnīja piekto vietu Pasaules kausa otrajā posmā.

Uzvaru stafetē svinēja Vācijas komanda, kuras sastāvā bija Jūlija Taubica, Fēlikss Lohs un divnieks Tobiass Vendls/Tobiass Arlts. Vācieši Kalgari trasi veica divās minūtēs un 21,550 sekundēs.

Tikmēr otro vietu izcīnīja ASV komanda, kas vāciešiem zaudēja 0,269 sekundes, bet trešie bija austrieši, kuri atpalika 0,370 sekundes.

Tālāk sekoja Krievija, bet piekto vietu izcīnīja Latvija, kas Vācijai zaudēja 0,518 sekundes, bet no goda pjedestāla atpalika 0,148 sekundes.

Stafetē piedalījās desmit valstis.

Arī pirms nedēļas notikušajā šosezon pirmajā komandu stafetē Latvija bija piektā.

Stafetes kopvērtējumā līdere ar 185 punktiem ir Vācija, tālāk ar 160 punktiem seko Krievija, bet trešā ar 135 punktiem ir ASV. Tikmēr latvieši ar 110 punktiem ir sestie.

Jau ziņots, ka Elīza Cauce un Ulla Zirne sestdien ieņēma attiecīgi astoto un devīto vietu, bet Kendija Aparjode pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu un palika bez rezultāta.

Tikmēr piektdien Kalgari trasē notika divnieku un vīriešu vieninieku sacensības. Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs un brāļi Andris un Juris Šici izcīnīja attiecīgi sesto un septīto vietu, kamēr vieninieku sacensībās latviešiem klājās krietni pieticīgāk - Kristers Aparjods ierindojās 19.vietā, bet uzreiz aiz viņa bija Riks Kristens Rozītis. Savukārt diskvalifikāciju pēc pirmā brauciena veikšanas saņēma pieredzējušais Inārs Kivlenieks.

Šajā Pasaules kausa sezona paredzēti deviņi posmi, sestajam no tiem janvāra vidū notiekot Siguldā. Savukārt pasaules čempionāts norisināsies janvāra beigās Vinterbergas trasē Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!