Foto: LETA
Pirmajā 2018./2019. gada skeletona sezonas Pasaules kausa posmā Siguldas trasē uzvarēja olimpiskais vicečempions no Krievijas Ņikita Tregubovs, kurš neslēpa, ka viņam šī trase vienmēr ir patikusi, un arī 13. starta numurs izrādījies laimīgs.

23 gadus vecais krievu sportists bija ātrākais abos braucienos un otrās vietas ieguvēju, mājinieku Martinu Dukuru apsteidza par 0,37 sekundēm. Pēc finiša Tregubovs bija saprotami apmierināts un priecājās, ka viņam Siguldā izdevies uzvarēt jau otrajās sacensībās pēc kārtas.

"Sezonas pirmais posms sanāca ļoti labs un ļoti negaidīts!" portālam "Delfi" atklāja Tregubovs. "Siguldas trase man vienmēr ir patikusi, un šī bija mana otrā uzvara pēc kārtas – pirms diviem gadiem te uzvarēju junioru pasaules čempionātā. Tagad arī Pasaules kausa posmā pirmā vieta. Negaidīti, bet tad jau laikam pelnīti."

"Pirmais brauciens sanāca labāks, otrajā vairāk kļūdījos, bet ne viens, ne otrs nebija kritisks," savu sniegumu analizē Tregubovs. "Trase ir sarežģīta un mums bija tikai seši traniņbraucieni, kas ir ļoti maz, bet viss beigās sanāca labi. Laika apstākļi? Varbūt pirmajā braucienā 13. starta pozīcija nebija tik izdevīga, bet citādi – apstākļi visiem vienādi."

Sacensību uzvarētājs slavēja arī organizāciju. "Viss ļoti labi! Nekādu problēmu, nav kur piesieties!" saka Tregubovs. "Arī līdzjutēju daudz, laikam tikai olimpiādē un varbūt Kēnigszē trasē ir tik daudz skatītāju!"

Pēcolimpiskā sezona ir laiks, kad daudzi izšķiras par aiziešanu no sporta, citi, kā brāļi Dukuri, nolemj meklēt jaunas tehnikas attīstības iespējas, vēl citi pirmo sezonu pēc olimpiskajām sezonām aizvada nedaudz "vieglāk". Savā ziņā tāda pieeja ir arī Tregubovam, lai gan viņš esot gatavojies ar pilnu atdevi. "Daudzi nav maksimālajā formā, arī es, bet izdevās visu izdarīt labi," viņš atzīst. "Man vienmēr ir visaugstākie plāni, nav tā – nu labi, olimpiskais sudrabs ir, varu netrenēties. Jā, varbūt strādāju drusciņ mazāk un sagatavošanās, protams, bija nedaudz citāda, bet es strādāju ar pilnu atdevi, atlaides sev nedodu."

Šajās sacensībās krievu skeletonistam tika piešķirts 13. starta numurs, taču viņš neesot māņticīgs: "Vispār "13" ir mans mīļākais skaitlis! Es no tā nebaidos."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!