Foto: F64
Martins Dukurs sestdien, 8. decembrī, Siguldā ar otro vietu divu braucienu summā sāka 2018./2019. gada Pasaules kausa sezonu. Tomass Dukurs palika sestais, bet trešais Latvijas pārstāvis Ivo Šteinbergs debijā ieņēma 11. vietu.

Par sacensību uzvarētāju kļuva krievs Ņikita Tregubovs, kurš bija ātrākais abos braucienos, turklāt pirmajā sasniedza jaunu Siguldas trases rekordu. Martinam Dukuram abos braucienos otrais labākais laiks, bet krievu skeletonistam viņš zaudēja 0,37 sekundes.

Trešais Siguldā palika olimpiskais čempions korejietis Sinbins Juņs, kurš pēc pirmā brauciena bija ceturtais. Otrajā braucienā viņam izdevās apsteigt jaunā starta rekorda īpašnieku Aleksandru Tretjakovu, bet Martinam Dukuram korejietis zaudēja 0,16 sekundes.

Tomass Dukurs pirmajā braucienā ar rupjām kļūdām spēja būt septītais, otrajā bija piektais, summā iespraucoties labāko sešiniekā (+1,04 sekundes). Savukārt Pasaules kausa sacensību debitants Ivo Šteinbergs abos braucienos ieņēm 11. vietu, finišējot arī kopvērtējumā 11. (+2,32 sekundes).

Pasaules kausa sezona bobslejā un skeletonā nākamajā nedēļas nogalē turpināsies ar otrā posma sacensībām Vācijā, Vinterbergas trasē.

Portāls "Delfi" piedāvāja teksta tiešraidi par notikumiem Siguldas trasē.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!