Foto: F64
Latvijas kamaniņu sporta divnieki Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs un brāļi Andris un Juris Šici piektdien izcīnīja attiecīgi sesto un septīto vietu Kalgari trasē notiekošajā Pasaules kausa (PK) trešajā posmā.

Par sacensību uzvarētājiem kļuva olimpiskie čempioni Tobiass Vendls/Tobiass Arlts no Vācijas, kuri par 0,091 sekundi apsteidza tautiešus Toni Egertu/Sašu Benekenu. Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās austrieši Tomass Šteiss/Lorencs Kollers.

Tikmēr Putins/Marcinkēvičs uzvarētājiem zaudēja 0,447 sekundes, savukārt septīto vietu izcīnījušie Šici no tautiešiem atpalika vien divas sekundes tūkstošdaļas.

Putins/Marcinkēvičs savu pirmo braucienu veica bez lielām kļūdām, turklāt trasē demonstrēja teicamu ātrumu, kas sākotnēji ļāva ieņemt augsto otro vietu. Pēcāk gan viņus apsteidza trīs ekipāžas un pēc pirmā brauciena viņiem tik un tā bija augstā piektā pozīcija.

Savukārt Šici pirmajā braucienā startēja kā pēdējie, bet īsti nespēja konkurēt ar vadošajiem braucējiem, tobrīd viņiem ieņemot septīto vietu.

Otrajā braucienā abas Latvijas ekipāžas startēja stabili, tomēr Putinu/Marcinkēviču apsteidza amerikāņi Mets Mortensens/Džeisons Terdimens, tāpēc latviešiem nācās noslēgumā samierināties ar sesto vietu - uzreiz pirms pieredzējušajiem tautiešiem Šiciem.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc četrām sacensībām līderi ar 330 punktiem ir Šteiss/Kollers, kuri tikai par pieciem punktiem apsteidz Egertu/Benekenu. Savukārt brāļi Šici ar 206 punktiem ir sestie, bet Putins/Marcinkēvičs ar 194 punktiem atrodami uzreiz aiz viņiem. Vēl viens Latvijas duets Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, kuri Ziemeļamerikā nestartē, ar 25 punktiem ir 19.pozīcijā.

Šajā Pasaules kausa sezona paredzēti deviņi posmi, sestajam no tiem janvāra vidū notiekot Siguldā. Savukārt pasaules čempionāts norisināsies janvāra beigās Vinterbergas trasē Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!