Foto: F64
Agrā 7. decembra rītā pēc Latvijas laika Kalgari trasē Kanādā tika aizvadītas Nāciju kausa sacensības pirms trešā Pasaules kausa posma kamaniņu sportā. No Latvijas sportistiem labākais rezultāts Kristeram Aparjodam, kurš ierindojās 5. vieta, bet pamatsacensībām kvalificējās arī visi pārējie Latvijas sportisti.

Dāmu konkurencē Ullai Zirnei 10. vieta samērā blīvā konkurencē. Uzvarētājai krievietei Ekaterinai Baturina U. Zirne zaudēja 0.371 sekundi, kas ļāva pārliecinoši kvalificēties pamatsacensībām.

Vīru Nāciju kausa sacensībās šosezon pirmo reizi uz starta stājās Kristers Aparjods, kurš pirmajos divos posmos bija labāko grupā, bet Kalgari sacensības iesāka ar 5. vietu. Uzvara krievam Maksimam Aravinam, bet Rikam Kristenam Rozītim 16. vieta, kas nodrošināja priekšpēdējo kvalifikācijas vietu pamatsacensībām.

Pirms nedēļas Vistlerā lieliski braucieni izdevās Elīzai Caucei, kura izcīnīja 4. vietu, kā arī brāļiem Šiciem, kuri finišēja sestajā vietā. Ar augsto 7. vietu pārsteidza arī Kendija Aparjode, kurai šīs bija pirmās sacensības Vistleras trasē. Nosauktie sportisti, kā arī Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs un Inārs Kivlenieks jau ir nodrošinājuši sev starta vietu trešajā Pasaules kausa posmā.

Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš un Artūrs Dārznieks Ziemeļamerikas posmos nestartē un turpina treniņus Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!