Foto: LETA
Ar nākamo gadu pasaules čempionātu (PČ) hokejā fināla mačos pagarinājumā komandas spēlēs formātā "trīs pret trīs", bet nebūs vairs pēcspēles metienu sērijas, ziņo Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF).

"Trīs pret trīs" formātā tiks aizvadīti pagarinājumi arī priekšsacīkšu un pārējos izslēgšanas turnīru mačos. Iepriekšējā čempionātā pa trim laukuma spēlētājiem bija tikai apakšgrupu turnīra spēļu pagarinājumos, bet "play-off" cīņās, tajā skaitā finālā, papildlaika formāts bija "četri pret četri".

Priekšsacīkstēs pagarinājums būs maksimāli piecas minūtes, bet izslēgšanas turnīrā, izņemot finālu, tas būs divtik garāks. Gadījumā, ja uzvarētājs netiks noskaidrots pagarinājumā, sekos pēcspēles metienu sērija.

Savukārt finālā, ja uzvarētājs netiks noskaidrots pamatlaikā, sekos 20 minūšu pagarinājumi līdz pirmajiem gūtajiem vārtiem, bet nebūs vairs jāaizvada "bullīši". Paredzams, ka spēlējot "trīs pret trīs", mačs tiks noslēgts ātrāk, kā arī nebūs jāaizvada pēcspēles metienu sērija, kura dažkārt tiek uzskatīta par laimes spēli.

Jaunais formāts stāsies spēkā ar nākamā gada maijā Bratislavā un Košicē gaidāmo pasaules čempionātu.

"Ir vairāki iemesli, kāpēc nevēlamies garus pagarinājumus finālā. Arēnām dažreiz jau tajā pašā vakarā ir jāgatavojas nākamā pasākuma rīkošanai. Tāpat uzklausījām iebildumus no televīzijas un komandām," secina IIHF Sacensību un koordinācijas komitejas vadītājs Francs Raindls.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!