Foto: EPA/Scanpix/LETA
Drošības apsvērumu dēļ atceltas vēl divas nedēļas nogalē paredzētās Francijas futbola augstākās līgas spēles.

Atcelts duelis, kurā piektdien "Monaco" komandai savā laukumā jāuzņem "Nice" vienību, un nenotiks mačs, kurā svētdien "Saint-Ettienne" mājās jātiekas ar Marseļas "Olympique".

Jau ziņots, ka drošības apsvērumu dēļ atcelti divi mači, kuros sestdien Parīzes "Saint-Germain" (PSG) mājās jātiekas ar "Montpellier" un Toulouse" vienībai savā laukumā jāuzņem Lionas "Olympique".

Francijas čempionāta kopvērtējuma vadībā ar 44 punktiem 16 spēlēs ir PSG, kurai ar 30 punktiem seko "Lille", bet tālāk ar 29 punktiem ir "Montpellier", kamēr pirmo četrinieku ar 28 punktiem noslēdz Lionas "Olympique".

Pirms divām nedēļām Francijā sākās protesti pret degvielas nodokļa paaugstināšanu. Pirmdien pēc nedēļas nogales vardarbīgajiem protestiem Parīzē protestiem pievienojušās arī ātrās palīdzības ekipāžas.

Protestu kustībai pievienojušies arī skolēni, kas visā Francijā bloķējuši vairākus desmitus vidusskolu.

Sadursmes starp policiju un demonstrantiem pirmdien atsākās arī Francijas aizjūras departamentā Reinjonā, kur pēdējo nedēļu laikā notikušas īpaši lielas nekārtības.

Francijas valdība trešdien paziņoja, ka atteikusies no jebkādām degvielas nodokļa celšanām 2019.gadā. Taču protestētāju līderi grasās īstenot ieceri par plašām demonstrācijām sestdien Parīzē, lai gan galvaspilsētā pēdējās divās nedēļas nogalēs protesti pārauguši vardarbībā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!