Foto: AP/Scanpix/LETA
Septiņkārtējais Pasaules kausa ieguvējs un olimpiskais čempions Martēns Furkāds ceturtdien Pokļukā uzvarēja šīs sezonas pirmajās individuālajās Pasaules kausa sacensībās, triumfējot 20 km distancē.

Franču biatlonists aizvēra visus mērķus un distancē pavadīja 46 minūtes un 39,3 sekundes. Precīzi šāva arī otrās un trešās vietas ieguvēji vācietis Johanness Kūns un austrietis Simons Eders, kuri finišā Furkādam zaudēja attiecīgi 5,9 un 20,8 sekundes.

Latviju šajā distancē pārstāvēja Daumants Lūsa, Aleksandrs Patrijuks un Roberts Slotiņš. Labāko rezultātu uzrādīja Lūsa, kurš ar divām kļūdām šautuvē ierindojās 81. vietā (+6:30,1). Patrijukam pieci neaizvērti mērķi un 97. vieta (+8:42,7), bet Slotiņam ar astoņiem "nopūdelētiem" šāvieniem priekšpēdējā, 108. vieta (+12:54,9).

20 km individuālajām sacensībām bija jānotiek trešdien, taču biezās miglas dēļ tās pārcēla uz ceturtdienu.

Kā zināms, Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs veselības problēmu dēļ sacensības šajā disciplīnā izlaida.

Šosezon jau aizvadītas Pasaules kausa sacensības jaukto pāru stafetē, un tajā Rastorgujevs kopā ar Baibu Bendiku ierindojās 12. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!