Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas Olimpiskā komiteja (KOK) iesniegusi apelāciju par Maskavas pilsētas tiesas lēmumu atļaut Aleksandram Zubkovam paturēt Soču olimpisko spēļu čempiona zelta medaļas, vēsta organizācija.

Krievijas Olimpiskā komiteja saistībā ar Maskavas pilsētas tiesas lēmumu 1. decembrī saņēmusi no Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) oficiālu lūgumu palīdzēt tai un veikt attiecīgas juridiskās darbības, lai izpildītu Starptautiskās Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) 2018. gada 28. aprīļa lēmumu.

Ievērojot Krievijas likumdošanu un SOK Olimpiskās hartas nolikumu, KOK 5. decembrī iesniedza apelāciju par Maskavas pilsētas tiesas lēmumu, kas pārkāpj 1958. gada Konvenciju par starptautisku arbitrāžas tiesu lēmumu atzīšanu un izpildīšanu. KOK norāda, ka CAS lēmums, kas, lai arī atzīts par neizpildāmu Krievijas Federācijas teritorijā, neatcels SOK lēmumu un sankciju atcelšanu, jo tas principā nevar būt pārskatāms Krievijas tiesu instancēs, ieskaitot Maskavas pilsētas tiesu.

Bijušais bobslejists un tagadējais Krievijas Bobsleja federācijas prezidents šo KOK lēmumu nosodījis un pārmet organizācijai "cīņu pret saviem sportistiem".

"Diemžēl mūsu Olimpiskā komiteja nez kāpēc neaizstāv savus sportistus, bet cenšas viņus notiesāt," Zubkovu citē izdevums "Sport Ekspress". "Cik ilgi es jau cīnos par savām tiesībām? Un mēs ar manu advokātu turpināsim to darīt. Atliek tikai sagaidīt, kad saņemšu oficiālos dokumentus un turpināsim procesu."

"Mani vairs nekas neizbrīna. Cik saprotu, tagad vadība un ierēdņi ietur tādu līniju — iestāties pret sportistiem, kas izcīnīja medaļas un aizstāvēja savas valsts godu," saka bijušais sportists. Viņš norāda, ka esot gatavs savu taisnību pierādīt arī Krievijas Augstākajā un Konstitucionālajā tiesā.

Kā zināms, Zubkovs tika atzīts par vainīgu antidopinga noteikumu pārkāpšanā un viņa Soču olimpiskajās spēlēs sasniegtie rezultāti — anulēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!