Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē pret "Soči" trešdien, 5. decembrī, Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" vārtos jau pēcspēles "bullīšu" sērijas laikā Sergeju Biļalovu aizstāja Kristers Gudļevskis, ko komandas galvenais treneris Ģirts Ankipāns skaidro ar vēlmi nepatīkamā situācijā izglābties.

Rīdzinieki trešdien piedzīvoja piekto zaudējumu pēc kārtas, izbraukumā atspēlējot divu vārtu deficītu, bet zaudējot "bullīšos" ar 2:3. Pēcspēles metienu sērijā pēc pretinieku precīziem pirmajiem diviem mēģinājumiem "Dinamo" vārtos stājās Gudļevskis, nomainot Biļalovu, kurš mačā atvairīja 29 pretinieku metienus. Vārtsargu maiņa tieši "bullīšu" sērijā – nevis pirms tās – nav ierasta lieta hokejā.

"Spēle bija ļoti sīva, jo rit cīņa par "play off". Mēs gaidījām, ka spēle būs sīksta, smagnēja, būs daudz cīņas. Par vienu metienu labāka šodien izrādījās "Soči", tāpēc arī uzvarēja," saka Ankipāns. "Jā, Biļalovs labi aizvadīja spēli. Man jau nav pretenziju pret Gudļevski, mums ir divi labi vārtsargi. "Bullīšos" ielaidām divus vārtus, tāpēc gribējām saviļņot situāciju un uzvarēt, bet tas mums neizdevās."

Tikmēr mājinieku galvenais treneris Sergejs Zubovs norādīja, ka pēdējā trešdaļā komanda nedaudz apjukusi, tādēļ arī zaudēts pārsvars. "Pirmais periods bija līdzīgs, otrajā mums bija kaut kur priekšrocības. Trešajā periodā pretinieki "uzspieda" un mēs nedaudz apmulsām, radās nervozitāte, saņēmām divus noraidījumus un ļāvām pretiniekiem izlīdzināt rezultātu. Bet mums paveicās "bullīšos"."

Rīdzinieki ar maču Sočos noslēdza kārtējo izbraukumu, bet tagad aizvadīs divas spēles mājās – piektdien pret Ufas "Salavat" Julajev" un pirmdien pret Kazaņas "Ak Bars".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!