Foto: LHF

Latvijas U-20 hokeja izlases galvenais treneris Kārlis Zirnis nosaucis tos spēlētājus, ar kuriem dosies uz treniņnometnes pēdējo posmu, kur nosauks galīgo sastāvu pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīram, vēsta Latvijas Hokeja federācija.

Latvijas valstsvienība treniņnometni turpinās Vācijas pilsētā Minhenā, un galvenais treneris Kārlis Zirnis uz turieni līdzi ņems 14 uzbrucējus, 9 aizsargus un 2 vārtsargus. Ceturtdien, 6.decembrī, Latvijas izlasei Vācijā pievienosies arī divi Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" uzbrucēji – Emīls Ģēģeris un Daniels Bērziņš. Tāpat kandidātu sastāvā iekļauts pagājušā mēneša Optibet Hokeja Līgas (OHL) vērtīgākais spēlētājs, uzbrucējs, Kristaps Skrastiņš no HS "Rīga".

Pirms pasaules čempionāta 6. decembrī Latvijai paredzēta pārbaudes spēle ar Austrijas vienaudžiem. Šis mačs notiks Austrijas pilsētiņā Telfsā. Pēc šīs cīņas Kārlis Zirnis paziņos galīgo izlases spēlētāju sastāvu pasaules čempionātam.

Zirnis pirms došanās uz Vāciju no izlases atskaitīja vārtsargu Artūru Šilovu, aizsargu Regnāru Ūdri un uzbrucējs Daņilu Larionovu, Ralfu Vjateru, Robertu Priževoitu un Jāni Švanenbergu.

Kārlim Zirnim arī šajā sezonā asistēs amerikāņu speciālists Frenciss Anzalone. Tāpat asistenta pienākumus pildīs Raimonds Vilkoits, kurš ikdienā strādā MHL vienībā HK "Rīga". Tikmēr par U-20 valstsvienības fizisko sagatavotību ir atbildīgs Ēriks Visockis.

Latvijas U-20 hokejisti pirmās divīzijas A grupā par atgriešanos elites divīzijā cīnīsies ar Baltkrieviju, Vāciju, Franciju, Austriju un Norvēģiju.

Latvijas U-20 hokeja izlases kandidātu saraksts:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!