Foto: AP/Scanpix

Komanda no Sietlas 2021./2022.gada sezonā kļūs par Nacionālās hokeja līgas (NHL) 32.vienību, apstiprinājusi NHL Valde.

Jau ziņots, ka pirms diviem mēnešiem vienbalsīgs lēmums bija arī NHL Izpildkomitejā.

Paredzams, ka Sietlas vienība mājas spēles aizvadīs "KeyArena" hallē, kurai gan nepieciešama renovācija, kas izmaksās 700 miljonus ASV dolāru (605 miljonus eiro). Svarīga būs arī cilvēku interese par šo vienību, tāpēc sākotnēji pārdošanā tiks izlikti abonementi.

"KeyArena" savulaik bija mājvieta NBA klubam Sietlas "SuperSonics", kas 2008.gadā pārtapa par "Thunder" un pārcēlās uz Oklahomasitiju.

Iestāšanās maksa līgā šai vienībai būs 650 miljoni dolāru (562 miljoni eiro).

Komandas vairākuma akcionārs ir amerikāņu miljardieris un investīciju kompānijas "TPG Capital" īpašnieks Deivids Bondermens.

Iepriekšējā sezonā NHL čempionātā debitēja Vegasas "Golden Knights" komanda, kas jau savā pirmajā gadā aizkļuva līdz Stenlija kausa finālam.

Sietlas komanda spēlēs Rietumu konferences Klusā okeāna divīzijā, līdz ar to no 2021./2022.gada sezonas Arizonas "Coyotes" cīnīsies Centrālajā divīzijā.

Sietlas vienība 2021.gada paplašināšanās draftā varēs izvēlēties pa vienam hokejistam no 30 NHL komandām, izņemot "Golden Knights".

Jau 2013.gadā izskanēja informācija, ka NHL varētu pievienoties klubs no Sietlas. Tobrīd kā trūkums tika minēts tieši atbilstošas arēnas trūkums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!