Foto: AFP/Scanpix/LETA

Francijas galvaspilsētas likumsargi pieprasījuši atcelt sestdien gaidāmo futbola čempionāta spēli starp Parīzes "Saint-Germain" (PSG) un "Montpellier" vienībām, ziņo PSG.

Abām komandām bija jātiekas sestdien "Parc des Princes" stadionā plkst.16 pēc vietējā laika. Kā ziņo PSG, klubs gaida Francijas čempionāta rīkotāju lēmumu par spēles pārcelšanu uz citu datumu.

"Līdzjutēju drošība un drošums vienmēr bijusi kluba prioritāte," teikts PGS paziņojumā.

PSG trešdien paredzēta viesošanās Strasbūrā, bet nākamnedēļ būs izbraukuma mačs UEFA Čempionu līgā pret Belgradas "Crvena zvezda".

"Nezinu, vai spēles atcelšana kāda veidā palīdzēs sagatavoties UEFA Čempionu līgas mačam. Ko noteikti varu teikt - drošībai jābūt pirmajā vietā," komentē PSG galvenais treneris Tomass Tuhels.

Tāpat atcelts sestdienas mačs, kurā "Toulouse" vienībai savā laukumā jāuzņem Lionas "Olympique".

Jau ziņots, pirms divām nedēļām Francijā sākās protesti pret degvielas nodokļa paaugstināšanu. Pirmdien pēc nedēļas nogales vardarbīgajiem protestiem Parīzē protestiem pievienojušās arī ātrās palīdzības ekipāžas.

Franču mediji ziņo, ka protestu kustībai pievienojušies arī skolēni, kas visā Francijā bloķējuši vairākus desmitus vidusskolu.

Sadursmes starp policiju un demonstrantiem pirmdien atsākās arī Francijas aizjūras departamentā Reinjonā, kur pēdējo nedēļu laikā notikušas īpaši lielas nekārtības.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!