Foto: DELFI
Bijušais Latvijas futbola kluba Rīgas "Skonto" lietuviešu uzbrucējs Edgars Jankausks atbrīvots no Lietuvas futbola izlases galvenā trenera amata.

Kā ziņo Lietuvas Futbola federācija (LFF), līgums ar 43 gadus veco speciālistu lauzts pēc abpusējas vienošanās.

"Gribām pateikties Edgaram un visai treneru komandai par profesionālo attieksmi pret darbu un pašatdevi. Novēlam viņam un pārējiem treneriem veiksmi turpmākajās karjerās," pauž LFF prezidents Toms Danilēvičs.

LFF ir jauna trenera meklējumos. Kā ziņo portāls "Delfi.lt", uz izlases galvenā trenera amatu pretendē Latvijas virslīgas vienības RFS stūrmanis Valds Dambrausks, Latvijā strādājušais Valds Urbons, kurš šobrīd vada Viļņas "Žalgiris" futbolistus, kā arī Valds Ivanausks, kurš ir pie Polijas ekstraklasas vienības Sosnovecas "Zaglebie" stūres.

Jankauska vadībā Lietuvas izlase UEFA Nāciju līgas C divīzijā sešās spēlēs cieta sešus zaudējumus un izkrita uz vājāko jeb D divīziju. Kopš 2016.gada janvāra lietuvieši 16 spēlēs spējuši izcīnīt tikai vienu uzvaru.

Jankausks savu futbolista karjeru noslēdza 2011.gadā, pēcāk pievēršoties trenera arodam un strādājot Krievijas kluba Maskavas "Lokomotiv" un Edinburgas "Hearts" no Skotijas sistēmās. Savukārt 2014.gadā viņš kļuva par Lietuvas augstākās līgas vienības "Trakai" galveno treneri, aizvedot komandu līdz ceturtajai vietai turnīrā.

Jankausks 2004.gadā kļuva par pirmo Lietuvas futbolistu, kurš triumfējis UEFA Čempionu līgā, tobrīd pārstāvot Portugāles flagmani "Porto", ko tobrīd vadīja slavenais treneris Žuzē Mourinju. Savukārt 2008.gadā uzbrucējs pārstāvēja Latvijas komandu "Skonto", aizvadot tajā desmit spēles un gūstot divus vārtus.

Jankausks karjeras laikā pārstāvēja arī tādus pazīstamus klubus kā Maskavas CSKA, "Club Brugge", Sansevastjanas "Real Sociedad" un Lisabonas "Benfica".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!