Foto: AP/Scanpix/LETA

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) ir pagarinājusi līgumu ar vienu no saviem oficiālajiem sponsoriem "Samsung", ziņo organizācija.

Jaunā vienošanās par sadarbību noslēgta vēl uz 10 gadiem, un to Seulā otrdien, 4. decembrī, parakstīja SOK prezidents Tomass Bahs un "Samsung" viceprezidents Džejs Suls Ju.

Dienvidkorejas tehnoloģiju gigants paliek SOK olimpiskā partnera statusā bezvadu aprīkojuma un skaitļojamās tehnikas kategorijā. Līguma ietvaros SOK un "Samsung" turpinās attīstīt stratēģisku sadarbību ar mērķi iesaistīt jaunāko paaudzi sporta un olimpisko vērtību atzīšanā un virzīšanā.

"Samsung" atbalstīs SOK 2020. gada Tokijas olimpiskajās spēlēs un arī nākamajās olimpiādēs līdz pat 2028. gada spēlēm Losandželosā, ieskaitot Pasaules Jaunatnes olimpiskās spēles. Paralēli kompānija atbalstīs arī nacionālās Olimpiskās komitejas un valstu komandas.

"Samsung" par SOK oficiālajiem sponsoriem kļuva pirms 30 gadiem un par pirmajām kopējām olimpiskajām spēlēm tām kļuva 1998. gada ziemas Olimpiāde Nagano.

Kopš 2006. gada Korejas kompānija ir arī Starptautiskās Paralimpiskās komitejas (IPC) pasaules partneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!