Foto: F64
Par "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas 2018.gada sezonas noslēdzošās atzinības izpelnījušies čempionvienības "Riga FC" vārtsargs Roberts Ozols galvenais treneris Viktors Skripņiks.

Ozols par oktobra/novembra labāko spēlētāju atzīts žurnālistu un līdzjutēju vērtējumā, bet Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padomes vērtējumā mēneša labākā trenera balvu saņem Skripņiks.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padome un biedrība "Latvijas Futbola Virslīga" aizvadītajā nedēļā izvirzīja piecus kandidātus oktobra/novembra labākā spēlētāja balvai. Starp tiem bija Anastasijs Mordatenko, Amansio Fortes (abi "Ventspils"), Darko Lemajičs, Roberts Ozols ( abi "Riga FC") un Mārtiņš Ķigurs (FK "Liepāja/Mogo"). Žurnālistu un līdzjutēju balsojumam noslēdzoties, kļuva zināms, ka labākā spēlētāja titulu pārliecinoši iegūst Roberts Ozols, kurš šo balvu ieguva arī par sniegumu augusta mēnesī.

Kā zināms, Ozola pārstāvētā ''Riga FC'' sezonas izskaņā triumfēja abos galvenajos Latvijas futbola klubu turnīros - Latvijas kausa izcīņā un virslīgā. Latvijas čempionāta ietvaros Rīgas klubs oktobri iesāka ar saspringtu uzvaru pār "Metta/LU" (2:1), kam sekoja nacionālo izlašu spēļu cikla pauze. Pēc tās rīdzinieki droši ar 2:0 tika galā ar "Jelgavu", kam savukārt sekoja Latvijas kausa finālcīņa pret "Ventspili". "Riga FC" šajā spēlē triumfēja vien pēcspēles 11 metru sitienu sērijā un, kā zināms, tieši pateicoties Ozola meistarībai rīdziniekiem izdevās sitienu sērijā atspēlēties no negatīva rezultāta un uzvarēt.

Vien dažas dienas vēlāk abas komandas tikās jau virslīgas ietvaros, kas varēja kļūt par "Riga FC" triumfa maču arī virslīgā. Spēle gan noslēdzās ar 0:0, čempionu kronēšanu atliekot pa nedēļu. Pārsteigumi izpalika un "Riga FC" viesos ar 3:1 uzveica "Valmiera Glass ViA", līdz ar to pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfējot virslīgā. Lai arī pēdējā sezonas spēle tika aizvadīta bez sportiskās intrigas, aizraujošais un simboliskais duelis pret pērnās sezonas čempioni "Spartaku" noslēdzās ar rezultatīvu neizšķirtu 4:4, kas, kā noprotams, bija Ozola sezonas neveiksmīgākā spēle, taču iegūtās trofejas un stabilais sniegums visas sezonas garumā atstāja lielāku iespaidu kā pēdējais mačs, kam par pamatu uzskatāms arī iegūtais labākā spēlētāja tituls oktobra/novembra prosmā. Tāpat ne mazāks nopelns minams pieredzējušā speciālista Viktora Skripņika darbam, kurš pamatoti atzīts par čempionāta noslēdzošo 2 mēnešu cikla labāko treneri.

Atgādinām, ka mēneša labākā futbolista balvas kandidātus izvirza LFF Treneru padome un Latvijas Futbola Virslīga, kam seko Latvijas sporta žurnālistu un līdzjutēju balsojums Facebook un Instagram, savukārt labākā trenera noteikšana ir LFF Treneru padomes kompetencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!