Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlase svētdien izbraukumā Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra otrā posma I apakšgrupas spēli izbraukumā pēc skaistas atspēlēšanās ar rezultātu 82:77 pārspēja Slovēnijas valstsvienību.

Latvijas izlases labā 28 punktus guva Jānis Blūms, kurš šajā mačā realizēja sešus tālmetienus, Dairis Bertāns pievienoja 18 punktus, bet Mārtiņš Meiers izcēlās ar 16 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām. Slovēnijai nepietika ar 27 Matiča Rebeča gūtajiem punktiem, savukārt Gregors Hrovats un Edo Muričs sameta pa 12 punktiem.

Latvijas izlasei spēles sākums bija neveiksmīgs, un Slovēnijas izlase, pateicoties Rebeča veiksmīgajai spēlei, izvirzījās vadībā. Slovēnijas izlases pārsvars otrajā ceturtdaļā sasniedza pat 17 punktus (46:29). Otrā puslaika sākumā Blūms savu komandu sapurināja ar tehnisko piezīmi, bet tad viņš sāka realizēt tālmetienus, kas iesāka komandas atspēlēšanos. Līdz ceturtdaļas beigām Latvija pietuvojās līdz 58:62, bet tad tieši Blūms ar vēl vienu tālmetienu deva Latvijai vadību spēlē – 64:62. Pēdējo ceturtdaļu Latvija iesāka ar 10:0 izrāvienu. No tā brīža Latvijas izlasei izdevās darboties drošāk abos laukuma galos, kas ļāva iegūt drošāku pārsvaru un izcīnīt svarīgu uzvaru.

I grupas kopvērtējumā ar septiņām uzvarām deviņās spēlēs līdere ir Turcija un Spānija, kamēr Latvija ar sešām uzvarām desmit spēlēs ir trešā. Tālāk ar pieciem panākumiem deviņās spēlēs ir Melnkalne un Ukraina, bet Slovēnijai ir divas uzvaras desmit dueļos.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!