Foto: F64
Pieredzējusī Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Cauce sestdien izcīnīja ceturto vietu 2010. gada Vankūveras olimpisko spēļu trasē notiekošā Pasaules kausa otrajā posmā, kamēr talantīgā Kendija Aparjode bija septītajā pozīcijā.

Savukārt vēl viena Latvijas kamaniņu braucēja Ulla Zirne ierindojās 17. vietā.

Par sestdienas sieviešu sacensību uzvarētāju tika kronēta divkārtējā olimpiskā čempione Natālija Geizenbergere no Vācijas, kura divu braucienu summā par 0,291 sekundi apsteidza tautieti Jūliju Taubicu. Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās amerikāniete Emīlija Svīnija.

Savukārt Cauce ceturto pozīciju dalīja ar vācieti Tatjanu Hifneri. No uzvarētājas latviete atpalika par 0,449 sekundēm, kamēr no goda pjedestāla šķīra 0,032 sekundes.

Pirmajā braucienā Cauce uzrādīja ceturto labāko rezultātu, turklāt trasi veica bez acīmredzamām kļūdām. Arī otrais brauciens viņai bija sekmīgs un viņa sākotnēji dalīja līderpozīciju ar Hifneri, tādējādi nodrošinot vismaz ceturto vietu arī divu braucienu summā, taču nākamās trīs dalībnieces viņu apsteidza.

Caucei otrajā braucienā izdevās uzrādīt piekto ātrāko laiku.

Tikmēr Aparjode pēc pirmā brauciena, trasi veicot bez lielām kļūdām, bija dalītā piektajā vietā, bet otrajā braucienā vairumam dalībnieču uzlabojās laiki, tostarp arī latvietei. Tiesa, tas neļāva viņai pakāpties augstāk. Lai gan arī otrajā braucienā Aparjode nepieļāva būtiskas kļūdas un startēja labi, viņai noslēgumā bija jāsamierinās ar septīto vietu.

Otrajā braucienā Aparjode uzrādīja sesto ātrāko rezultātu.

Zīmīgi, ka Aparjodei šī bija pirmā reize, kad viņa startēja Vistleras trasē.

Tikmēr vēl vienai Latvijas kamaniņu braucējai Zirnei tik labi neklājās. Pirmajā braucienā viņa pieļāva vairākas kļūdas un ieņēma 17. pozīciju, bet otrajā izdevās savu laiku uzlabot, taču tas nevainagojās ar augstāku vietu, tāpēc noslēgumā viņa bija septiņpadsmitā.

Caucei un Aparjodei iepriekš jau bija jau nodrošinātas vietas pamatsacensībās, bet Zirne piektdien Nāciju kausā izcīnīja sesto pozīciju un nodrošināja dalību arī sestdienas mačos.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc trim sacensībām 300 punkti ir Geizenbergerei, kamēr 255 punktus iekrājusi Taubica. Tikmēr Aparjode ar 119 punktiem ir astotā, bet tikai par punktu no viņas atpaliek Cauce.

Savukārt Zirne ar 47 punktiem pašlaik atrodas 19. vietā.

Jau ziņots, ka sezonas pirmajā posmā Insbrukā pamatsacensībās Aparjode bija devītā, Cauce ieņēma 15. vietu, bet Zirne ierindojās 18.pozīcijā.

Tikmēr komandu stafete sāksies pulksten 23 pēc Latvijas laika.

Jau ziņots, ka pirms tam piektdien Latvijas vadošā kamaniņu sporta divnieku ekipāža brāļi Andris un Juris Šici izcīnīja sesto vietu. Tikmēr otra Latvijas ekipāža Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs, kuri pirms nedēļas pirmajā Pasaules kausa posmā bija ceturtie, piektdien bija 11.vietā, uzvarētajiem piekāpjoties par 0,427 sekundēm.

Vīriešu vieninieku konkurencē Latvijas kamaniņu braucējiem gan tik sekmīgi neklājās, jo talantīgais Kristers Aparjods ierindojās 17. vietā. Tāpat kā pirms nedēļas arī šoreiz 20.vieta bija Ināram Kivleniekam, bet tikai 31. pozīcijā ierindojās Riks Kristens Rozītis.

Šajā Pasaules kausa sezona paredzēti deviņi posmi, sestajam no tiem janvāra vidū notiekot Siguldā. Savukārt pasaules čempionāts norisināsies janvāra beigās Vinterbergas trasē Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!