Foto: AP/Scanpix/LETA

Norvēģijas distanču slēpotāji Terēza Juheuga un Šūrs Rets sestdien Lillehammerē guva uzvaras Pasaules kausa sacensībās.

Diskvalifikāciju par aizliegto vielu lietošanu izcietusī Juheuga sestdien bija labākā desmit kilometru brīvā stila slēpojumā, finišu sasniedzot pēc 26 minūtēm un 22,4 sekundēm.

Norvēģietei tā bija jau 44. uzvara karjerā, bet sestdien uz goda pjedestāla pārējiem pakāpieniem stājās divas zviedrietes - Eba Andešone, kura uzvarētājai piekāpās par nepilnām desmit sekundēm, un Šarlote Kalla.

Vēl 2016. gada septembrī Juheuga tika pieķerta aizliegto vielu lietošanā. Sākotnēji viņai tika piespriesta 13 mēnešu diskvalifikācija, kas būtu noslēgusies pirms gada. Līdz ar to norvēģiete būtu varējusi piedalīties olimpiskajās spēlēs, tomēr Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) pārsūdzēja šo lēmumu un pieprasīja bargāku sodu. Līdz ar to norvēģiete sacensībās atgriezusies vien šajā sezonā.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 168 punktiem ir krieviete Jūlija Belorukova, kura sestdien bija 14. vietā, bet Juheuga ar 150 punktiem ir otrā. Trešo pozīciju tikmēr ar 149 punktiem ieņem Kalla.

Tikmēr vīriešu sacensībās 15 kilometru brīvā stila slēpojumā uzvarēja Rets, kurš finišēja pēc 36 minūtēm un 34 sekundēm, par sešu sekunžu tiesu apsteidzot citu norvēģi Didriku Tēnsetu, kamēr trešais bija krievs Deniss Spicovs.

Zīmīgi, ka kopumā pirmajā desmitniekā finišēja seši Norvēģijas distanču slēpotāji.

Vīriešu konkurencē pēc četrām sacensībām līderis ir šoreiz 19. vietā palikušais krievs Aleksandrs Bolšunovs, kurš ticis pie 222 punktiem, bet par četriem punktiem mazāk ir norvēģim Emīlam Iversenam. Visbeidzot trešo vietu ar 141 punktu ieņem vēl viens Norvēģijas sportists Juhaness Klēbo.

Svētdien Lillehammerē gaidāmas iedzīšanas sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!