Foto: FIBA

Latvijas spēcīgākā komanda "TTT Rīga" sestdien guva uzvaru Baltijas sieviešu basketbola čempionāta elites grupas mačā.

Rīdzinieces savā laukumā ar rezultātu 93:58 (22:21, 24:15, 24:16, 23:6) pieveica Lietuvas klubu Ukmerģes "Vilkmerge".

"TTT Rīga" sastāvā 18 punktus iemeta Kate Krēsliņa, kamēr 15 punkti Kristīnei Vītolai.

Izšķirošo pārsvaru "TTT Rīga" gan nodrošināja vien otrajā puslaikā, jo pirmajā spēles pusē "Vilkmerge" basketbolistes izrādīja vērā ņemamu pretestību. Pirmās 20 minūtes rīdzinieces noslēdza ar desmit punktu pārsvaru (46:36), bet otrajā puslaikā viņu vadība pārsniedza jau 30 punktus.

Tikmēr citos sestdienas elites divīzijas mačos pie pirmās uzvaras tika Viļņas "Kibirkštis", kas savā laukumā ar 86:55 (26:12, 11:13, 26:15:23,15) uzvarēja "Šauļu Universitāti", bet Kauņas "Aistes-LSMU" savu skatītāju priekšā ar 75:63 (17:16, 17:21, 18:16, 23:10) pieveica "Tallinas Universitāti".

Līdz ar to "TTT Rīga" un Kauņas "Aistes-LSMU" ar divām uzvarām divos mačos atrodas elites grupas vadībā, kamēr viena uzvara ir "Tallinas Universitāte", "Rīgas Stradiņa universitāte", Ukmerģes "Vilkmerge" un Viļņas "Kibirkštis" komandām. Savukārt zaudējumus abās spēlēs cietušas Klaipēdas "Fortūna" un "Šauļu Universitāte".

Pēc apvienotā čempionāta pamatturnīra noslēguma otrajā posmā komandas sadalījušās elites un starptautiskajā grupā. Pirmajā posmā uzvarēja "Tallinas Universitātes" un "Rīgas Stradiņa universitātes" (RSU) komandas, kuras cīnās elites grupā, bet pārējās komandas sacensības turpina starptautiskajā grupā.

Savukārt starptautiskajā grupā šobrīd līderes ar deviņām uzvarām 11 desmit mačos ir "TTT Rīga - Juniores", kam ar astoņiem panākumiem seko "Daugavpils Universitāte". Tikmēr piecas uzvaras ir "TTT Rīga - Kadetes" un "Liepāja"/LSSS kontā

Savukārt no pārējām Latvijas komandām pa vienai uzvarai guvušas "Jelgava"/BJSS un "Saldus", kā arī turnīram pievienojusies Latvijas U-16 izlase, kas pagaidām vēl mačus nav aizvadījusi.

2018./2019. gada sezonā Baltijas valstu apvienotajā turnīrā piedalās deviņas Latvijas, piecas Lietuvas un četras Igaunijas komandas.

Sezonas laikā tiks izspēlēts trīspakāpju turnīrs, noskaidrojot Latvijas - Igaunijas - Lietuvas apvienotā čempionāta uzvarētājas, gan triju valstu čempionvienības.

Sacensību pirmajā posmā 11 komandas izspēlēja apļa turnīru, kurā katrai bija desmit spēles. Divas labākās komandas kvalificējās otrā posma elites turnīram.

Pirmajā posmā piedalījās "Liepāja"/LSSS, "TTT Rīga - Juniores", RSU, "Daugavpils Universitāte", "Saldus", "TTT Rīga - Kadetes", "Jelgava" (visas - Latvija), Tallinas Universitāte, Tartu Universitāte/"Kalev", Tallinas "G4S Noorteliiga" un "Audentes" (visas - Igaunija).

Otrajā posmā elites grupā Latvijas čempionvienība "TTT Rīga", Lietuvas komandas Viļņas "Kibirkštis", Kauņas "Aistes-LSMU", Klaipēdas "Fortūna", Šauļu Universitāte un Ukmerģes "Vilkmerge", kā arī pirmā posma divas labākās komandas no novembra beigām līdz martam izspēlēs divu apļu turnīru (katrai 14 spēles). Starptautiskajā grupā desmit komandas izspēlēs divu apļu turnīru (katrai 18 spēles).

Trešajā posmā norisināsies finālčetrinieka turnīrs, bet pēc Latvijas - Igaunijas - Lietuvas līgas finiša notiks nacionālo čempionātu izslēgšanas spēles. Latvijas čempionāta fināldaļā piedalīsies sešas komandas.

Kopš 2013. gada sezonas Latvijas sieviešu basketbola komandas sezonas pamatturnīrā piedalās Latvijas - Igaunijas līgā, kurā vienreiz uzvarēja "Cēsis" (2013), bet piecas reizes "TTT Rīga" (2014-2018).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!