Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pie uzvaras Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta mačā piektdien tika uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Belevilas "Senators" komanda.

"Senators" viesos ar 4:2 (1:0, 0:2, 3:0) pārspēja Jūtikas "Comets", pārtraucot trīs zaudējumu sēriju.

Balcers šajā mačā veica divus metienus pa vārtiem un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Viņš ar septiņiem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm 22 mačos ir komandas ceturtais rezultatīvākais hokejists.

Citā piektdienas AHL spēlē "sauso" zaudējumu piedzīvoja cita Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", kas izbraukumā ar 0:1 (0:0, 0:1, 0:0) piekāpās Ročesteras "Americans" hokejistiem.

Bļugers šajā mačā izpildīja vienu metienu pa vārtiem un nopelnīja negatīvu lietderību -1. Šosezon viņš 22 spēlēs guvis sešus vārtus un veicis deviņas rezultatīvas piespēles, būdams "Penguins" rezultatīvākais hokejists. Tikpat rezultativitātes punktu, bet mazāk gūto vārtu ir Semam Lafertijam.

Vēl vienā piektdienas spēlē zaudējumu piedzīvojusi arī Ņikitas Jevpalova pārstāvētā Lavālas "Rocket", kas savā laukumā ar rezultātu 2:3 (0:0, 1:1, 1:1, 0:1) pagarinājumā atzina Leihaiveli "Phantoms" pārākumu.

Jevpalovs veica divus metienus pa vārtiem un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu. Šosezon viņš 22 spēlēs guvis trīs vārtus un izpildījis vienu rezultatīvu piespēli.

Visbeidzot uzvaru izcīnīja vārtsarga Matīsa Edmunda Kivlenieka pārstāvētā Klīvlendas "Monsters", kas savā laukumā ar 4:3 (2:2, 0:1, 1:0, 1:0) pagarinājumā uzveica Sirajkūsas "Crunch". Kivlenieks šajā cīņā palika uz rezervistu soliņa, bet viņa konkurents par vietu "Monsters" vārtos Žans Fransuā Berubē atvairīja 21 no 24 metieniem.

Šosezon Kivlenieks piedalījies sešās spēlēs, kuru laikā vidēji savos vārtos ielaidis 3,43 ripas un atvairījis 87,5% metienu.

Atlantijas divīzijas kopvērtējumā sestajā vietā ar 22 punktiem 22 spēlēs atrodas Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", kur astotā ar 19 punktiem 21 spēlē ir Hēršijas "Bears", kuras sastāvā epizodiski iekļūst aizsargs Kristofers Bindulis.

Savukārt Ziemeļu divīzijas otrajā vietā ar 25 punktiem 21 cīņā atrodas Klīvlendas "Monsters", kamēr ceturtā ar 21 punktu 22 cīņās ir Belevilas "Senators", bet astotā ar 19 punktiem 23 dueļos ir Lavālas "Rocket".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!