Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons piektdien tika pie liela spēles laika, kamēr viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda piedzīvoja zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā.

"Sabres" izbraukumā ar 2:3 (1:1, 1:0, 0:1, 0:1) pagarinājumā piekāpās Floridas "Panthers", piedzīvojot otro zaudējumu pēc kārtas, kas tai licis zaudēt vadību NHL kopvērtējumā.

Girgensons šajā mačā nospēlēja 17 minūtes un 19 sekundes, kas tikai par divām sekundēm atpaliek no viņa šīs sezonas lielākā spēles laika. Piektdienas cīņā latvietis metienus pa vārtiem neveica, taču atzīmējās ar četriem spēka paņēmieniem un vienu bloķētu pretinieku raidījumu, nopelnot neitrālu lietderības koeficientu.

Pirmajā periodā abas vienības apmainījās gūtiem vārtiem, bet 23. minūtē viens no "Sabres" līderiem Sems Reinhārts izvirzīja vienību vadībā. Tiesa, 52. minūtē Jevgēņijs Dadonovs panāca neizšķirtu, bet uzvaru mājiniekiem pagarinājuma trešajā minūtē nodrošināja Aleksandrs Barkovs.

"Sabres" komandai šis bija otrais zaudējums pēc kārtas, lai gan pirms tam bija desmit uzvaru sērija, kas ir atkārtots kluba rekords. Panākumi ļāva Bufalo vienībai pat uz laiku izvirzīties NHL kopvērtējuma vadībā.

Šosezon Girgensons 25 spēlēs guvis divus vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles.

"Sabres" nākamo maču aizvadīs pirmdien, kad viesosies pie spēcīgās Nešvilas "Predators".

Girgensona pārstāvētais klubs ar 37 punktiem 27 spēlēs ir otrajā vietā Austrumu konferencē, bet tikpat punktu ir arī pirmajā vietā esošajai Tampabejas "Lightning", kas gan aizvadījusi par maču mazāk.

Savukārt "Panthers" ar 24 punktiem 24 spēlēs Austrumos ieņem vien 14. vietu.

"Sabres" iepriekšējās septiņas sezonas nav spējusi iekļūt Stenlija kausa izcīņā, taču šo sezonu uzsākusi krietni veiksmīgāk nekā iepriekšējās un līdz ar to Girgensonam šosezon ir labas iespējas debitēt NHL izslēgšanas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!