Foto: AP/Scanpix/LETA
Latvijas vadošā kamaniņu sporta divnieku ekipāža brāļi Andris un Juris Šici piektdien Kanādas trasē Vitslerā izcīnīja sesto vietu Pasaules kausa otrajā posmā.

Savukārt vieninieku sacensībās labākais no Latvijas kamaniņu braucējiem bija Kristers Aparjods, kuram 17. vieta.

Divniekos uzvaru izcīnīja titulētais Vācijas duets Toni Egerts un Saša Benekens, kuri divu braucienu summā uzrādīja laiku viena minūte un 16,691 sekunde. Šis vāciešu pāris aizvadītajā sezonā izcīnīja Pasaules kausu.

Vācijas sportisti aizņēma visu goda pjedestālu. Atpalikdami par 0,019 sekundēm, otrie bija Robins Johaness Gīke/Dāvids Gamms, bet trešo vietu ieņēma olimpiskie čempioni Tobiass Vendls/Tobiass Arlts.

Savukārt Šici abos braucienos uzrādīji attiecīgi septīto un sesto ātrāko laiku, bet no uzvarētajiem viņi divu braucienu summā atpalika par 0,241 sekundi.

Zīmīgi, ka tieši šajā trasē 2010. gadā Šici izcīnīja savas pirmās olimpiskās medaļas, Vankūveras Olimpiādē gūstot sudrabu.

Tikmēr otra Latvijas ekipāža Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs, kuri pirms nedēļas pirmajā Pasaules kausa posmā bija ceturtie, piektdien bija 11. vietā, uzvarētajiem piekāpjoties par 0,427 sekundēm.

Vīriešu vieninieku konkurencē Latvijas kamaniņu braucējiem gan tik sekmīgi neklājās, jo talantīgais Aparjods ierindojās 17.vietā.

Par uzvarētāju tikmēr tika kronēts austrietis Volfgangs Kindls, kam Aparjods piekāpās par 0,702 sekundēm. Sudrabs tika vācietim Fēliksam Loham, bet bronza - vēl vienam Austrijas sportistam Reinhardam Egeram.

Tāpat kā pirms nedēļas arī šoreiz 20. vieta Ināram Kivleniekam, bet tikai 31. pozīcija Rikam Kristenam Rozītim.

Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem pēc trim sacensībām pirmo vietu ar 260 punktiem ieņem Tomass Šteiss un Lorencs Kollers no Austrijas, kuri par 20 punktiem apsteidz Egertu/Benekenu. Tikmēr Šici ar 160 punktiem ir piektie, Putins/Marcinkēvičs ar 144 punktiem ir septītie.

Savukārt šajā etapā nestartējošie Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš ar vienās sacensībās iegūtiem 25 punktiem ir 18. pozīcijā.

Vīriešu vieninieku ieskaitē pārliecinošs līderis ar 270 punktiem ir Kindls, kamēr labākais no Latvijas ar 42 punktiem ir Kivlenieks, kurš ieņem vien 20. vietu. Aparjods ar 24 punktiem ir 27. pozīcijā, bet divas pozīcijas zemāk ar 22 punktiem ir Rozītis.

Visbeidzot Artūrs Dārznieks ieguvis 20 punktus un ir 30. pozīcijā.

Sestdien Šis Pasaules kausa posms turpināsies ar sacensībām sieviešu konkurencē un komandu stafeti.

Šajā Pasaules kausa sezona paredzēti deviņi posmi, sestajam no tiem janvāra vidū notiekot Siguldā. Savukārt pasaules čempionāts norisināsies janvāra beigās Vinterbergas trasē Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!